CRISTIAN GALBENUSE, tanarul SPORTIV INJUGHIAT MORTAL intr-un club din Slatina, a fost UCIS SUB OCHII SOTIEI

CRISTIAN GALBENUSE, tanarul boxer de performanta care a fost injunghiat sambata mortal de un rom intr-un club din Slatina, a fost ucis sub ochii sotiei sale, cu care avea un bebelus de numai trei luni, potrivit tatalui sportivului, care crede ca totul a fost premeditat.

“Am fost anuntat la telefon veniti repede ca l-au omorat niste tigani pe Cristi. Cand am ajuns, el era deja mort, avea taieturi la inima, pe fata, pe spate… Au lasat copilul cu soacra lui Cristi si s-a dus cu sotia la terasa sa bea un suc. Astia l-au cautat si au gasit motivul. A fost premeditat totul, astia s-au inarmat, au cautat sa declanseze un conflict si mi-au omorat copilul. L-au omorat sub ochii sotiei lui”, a povestit Vasile Galbenuse, tatal boxerului, citat de romaniatv.net.

Vasile Galbenuse a mai povestit ca a simtit efectiv cum se scurge viata din fiul sau, in ciuda eforturilor paramedicilor de a-l resuscita pentru a-l duce la spital, unde sa fi putut beneficia de ingrijiri care i-ar fi putut salva viata: “S-a racit copilul in bratele mele. L-au resuscitat vreo 45 de minute, iar eu tot timpul asta am stat cu mainile pe el. Au distrus o viata a unui copil de 25 de ani, iar in urma lui ramanem toti indurerati. Va dati seama… copilasul si nevasta lui… Ea nu mai stie de ea”.

Tatal lui CRISTIAN GALBENUSE a mai aratat ca fiul sau nu era la primul conflict cu clanul de romi si ca acestia il “vanau” de mai mult timp pe acesta.

“Astia au incercat de mai multe ori sa mi-l omoare pe Cristi, dar n-au reusit. Nu stiu daca au fost aceleasi persoane aseara, dar printre ei… Cristi stia ca il cauta, dar nu s-a gandit ca vin cu cutite. Au fost marsavi, au venit inarmati, s-au adunat foarte multi. Ca daca erau barbati si veneau cu mainile goale…”, a mai declarat tatal lui Cristian Galbenuse.

Tatal sau a mai povestit ca fiul sau nu era o persoana conflictuala. “El nu merita chestia asta. Nu era un tip pus pe scandal, dar ei au prins momentul si au venit cu cutitul sa mi-l omoare. L-au lovit in imina direct, copilul a murit pe loc. Daca nu aveau cutite si nu ar fi fost foarte multi, Cristi al meu… El era boxer de performanta, stia sa se apere. Era un baiat cald, calm, el mereu aplana scandalurile, era foarte prietenos, nu era arogant, nu intra in clinciuri. Nu stiu de ce au vrut ei sa faca asta. Cred ca e la moda”.

Vasile Galbenuse mai crede ca fiul sau incurca planurile unor interlopi de a cere taxa de protectie de la diverse localuri din Slatina.

“Cristi a mai avut conflicte, dar nu stiu daca cu acela care l-a omorat. Fiul meu era angajat la o firma de paza, la interventii. Nu-i lasa sa faca scandal, nu se putea fura si de asta mi-au luat baiatul la ochi. Sa acapareze ei tot, sa faca ravagii prin baruri si sa ia taxa de protectie. Cristi aflase ca ei s-au jurat ca, daca mai intervine, il vor omori”, a spus Vasile Galbenuse.

Acesta a mai declarat ca aceste amenintari nu au fost luate in serios. “Copilul meu avea incredere in el si nu credeam ca o sa se ajunga pana aici, sa foloseasca arme. Se astepta la alte altercatii, dar cu pumnul gol, nu cu cutit in el”, a mai spus tatal lui CRISTIAN GALBENUSE.

Si clientii localului in care a fost inunghiat sportivul au fost ingroziti. “Cand au intrat tiganii am sunat la firma de paza. Apoi cand am vazut ca se inrautateste situatia am sunat la 112. Am sunat insistent la ambulanta si doamnele au fost foarte recalcitrante. Mi-au spus sa nu mai insist ca nu este singura urgenta. Au venit si l-au taiat direct. Prima data l-au taiat pe fata. Cel care l-a omorat si-a tras singur cutitul din pieptul lui Cristi”, spune o prietena.

Citeste si: SPORTIV de performanta, UCIS cu mai multe LOVITURI DE CUTIT intr-un club

“M-a sunat un prieten: m-a sunat un prieten vino ca l-au taiat pe Cristi, l-au taiat pe Cristi. Incearca sa il resusciteze si nu isi revine, nu isi revine, o sa moara. L-am vazut acolo jos intins pe ciment, tatal lui il tinea pe picioare si il mangaia”, a povestit un prieten al sportivului ucis.

Soţia lui si zecile de clienti din club nu au avut nicio putere sa intervina. Romii au tabarat pe tanarul sportiv.

Moartea lui CRISTIAN GALBENUSE i-a revoltat pe prietenii lui.”Dai cu banul supravietuiesti, nu dai cu banu o mierlesti. Nu ne dau liniste, nu ne dau pace, sunt ei smecherii orasului”, spune suparat un alt prieten.

Duminica, familia a mers la morga spitalului pentru a ridica trupul neinsufletit al sportivului. Sotia tanarului, care a vazut tot ce s-a intamplat, este in stare de soc.

Medicul legist care a realizat necropsia a declarat ca sportivul avea trei placi injunghiate. “Este o moarte de cauza violenta, care s-a datorat tamponamentului cardiac prin hemopericard urmare a unei plagi inţepate. O plaga care a ajuns pana la aorta, principalul vas al organismului. Trei plagi taiate, doua superficiale si cea care a produs moartea”, a declarat medicul legist.

CRISTIAN GALBENUSE a postat pe Facebook o fotografie chiar cu cateva ore inainte de a fi ucis.

Florin Gulie, cel care l-a atacat pe CRISTIAN GALBENUSE, s-a intors la locul crimei la cateva minute dupa ce il injunghiase pe sportiv pentru a recupera arma crimei. Barbatul a inceput sa loveasca in stanga si in dreapta pentru a-i indeparta pe cei care incercau sa-i acorde pugilistului primul ajutor si apoi s-a repezit la si a smuls cutitul, unul tip fluture, din pieptul tanarului.

Persoanele aflate la fata locului au reactionat imediat si l-au lovit pe criminalul care voia sa fuga cu arma. Acesta a fost doborat la pamant, iar apoi, potrivit martorilor, a fost chiar fotografiat cu cutitul in mana.

Florin Gulie este in prezent internat la Spitalul Judetean din Slatina, cu traumatism cranio-cerebral mediu. El se afla sub paza, intrucat pe numele sau a fost emis mandat de retinere pentru 24 de ore, iar duminica magistratii vor decide daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Nici parintii lui Florin Gulie nu par sa inteleaga gestul acestuia, mai ales ca acum el va fi judecat in calitate de recidivist, fiind recent iesit din inchisoare, unde a stat patru ani pentru furt.

“Ma doare sufletul. Cum ma doare de copilul meu, ma doare si de copilul asta. De-o fi vinovat copilul meu, eu, ca mama, vreau sa plateasca. Facuse patru ani de inchisoare pentru furt si se eliberase din puscarie de sase luni. Daca se va dovedi ca este vinovat, vreau sa plateasca, sa se faca dreptate”, spune mama lui Florin Gulie.

Tatal lui Florian Gulie spune ca nu stie ca acesta sa se fi cunoscut cu Cristian Galbenuse, in ciuda ipotezelor cum ca atacul ar fi fost premeditat. “La ei, la sportivi, nu e o intamplare sa zica «lasa ca-l bat acum pe tiganul asta». La ei e zi de zi. Nici nu se cunoaste cu acesti oameni. E o problema, ca de la Catedrala nu putem sa mai mergem in sus, ca pe unde ne vede negri, pe acolo ne bate”, spune barbatul, lasand sa se inteleaga ca totul ar fi putut porni de la un scandal de rasa.

Citeste si: SOCANT! O femeie din Galati a fost INJUNGHIATA de ZECE ori la SERVICIU chiar de iubitul ei

CRISTIAN GALBENUSE avea 24 de ani si era nepotul lui Constantin Galbenuse, cel mai titrat antrenor de box din judetul Olt care activeaza in cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina.

In urma lui a ramas un copil de doar cateva luni. Tanarul s-a casatorit anul trecut cu frumoasa lui iubita, iar in luna mai cei doi au devenit parintii unui baietel, Erick Sorin Andrei.