Cristian “Hammer” Ciocan l-a invins pe Kevin Johnson si si-a pastrat centura WBO

Pugilistul roman Cristian “Hammer” Ciocan a obtinut, vineri noapte, cea mai importanta victorie din cariera, dupa ce a reusit sa-l invinga la puncte pe americanul Kevin Johnson.

Ciocan, campionul european la categoria grea in versiunea WBO, nu a dezamagit in fata celui mai puternic adversar din cariera, reusind sa se impuna fara mari emotii.

Ciocan a adoptat o tactica “cuminte”, punand pe primul loc defensiva si punctand cu lovituri puternice, dar razlete. A fost suficient, el fiind vazut invingatori de cei trei arbitri-judecatori.

Pugilistul originar din Galati obtine astfel o victorie importanta, care il va propulsa in topul versiunii WBO si care i-ar putea aduce, nu peste mult timp, un meci impotriva campionului absolut de la categoria grea, Wladimir Klitschko.

Boxerul roman se pregateste intens in Germania chiar sub tutela fostului antrenor al fratilor Klitschko, cei mai cunoscuti luptatori de box ai ultimului deceniu.

Visul suprem al lui Ciocan este sa il aduca pe unul dintre frati la Bucuresti, sa boxeze pe national arena, in fata a 50.000 de romani. Ciocan este din acelasi sat cu un alt mare campion al Romaniei, Lucian Bute. Amandoi sunt din satul Pechea (Galati). Pana acum, Ciocan si-a aparat de 2 ori centura WBO, de fiecare data la Galati.

Sursa foto: ziuanews.ro