Cristian Mihai Dide este unul dintre liderii # Rezist? Dacă asta e alternativa, mai bine spunem pas

Cristian Mihai Dide, unul dintre liderii #Rezist, a dat-o grav de gard după reacția incalificabilă, suburbană și grotescă pe care a avut-o la scurt timp după decesul unei jandarmerițe într-un accident rutier nefericit.

Antreprenor pe hârtie, angajat permanent la tot felul de proteste și susținut financiar de donatorii de pe Paypal și Patreon, el și-a dat arama pe față într-un mod violent care i-a determinat și pe unii dintre camarazii din # Rezist să se dezică de acest personaj.

Cristian Mihai Dide a realizat, într-un final, că a comis-o grav cu respectiva reacție postată pe o rețea de socializare, apoi a revenit cu o alta încercând să se justifice într-o manieră penibilă. Mai precis, Dide a spus că nu a deschis știrea în care era descrisă în amănunt tragedia jandarmeriței și a copilului ei. Pe bune? Adică omul care pretinde că știe tot ce mișcă n-a catadicsit să deschidă o știre care, pentru el, reprezenta o satisfacție morbidă? Greu de crezut! Apoi, pentru ca lacrimile de crocodil să fie cât se poate de veridice a acordat și un interviu în care își explică gestul mizerabil. Inutil, măi Dide rezistentule și dizidentule, pentru că un pic de cenușă turnată pe cap sub forma unor vorbe nu poate șterge nemernicia ascunsă în mesajul inițial!

Mesajul postat de Dide: „One more down! Du-te după Giani”, a scris Dide, pe Facebook, distribuind știrea cu femeia jandarm în vârstă de 40 de ani care a decedat miercuri, după ce a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni din zona Palatului de Justiţie din Suceava.

Sincer nu am nimic cu oamenii loviți de soartă din Teleorman însă liderii care se nasc acolo sunt o apă și un pământ! Și nu se sfiesc să calce pe cadavre, chiar dacă din rațiuni diferite. Revenind la Cristian Mihai Dide să mai precizăm că un alt fapt interesant este că vajnicul luptător pentru democrație, demnitate și dreptate, trudește și în presă, pe post de câine de pază, la RISE Project.

Și încă un amănunt important: Bugetul.ro a dezvăluit ce venituri lunare are Dide. Protestatarul #Rezist are 159 de donatori care îi plătesc lunar o sumă impresionantă. Mai precis, din donații, Cristian Mihai Dide câștigă 802 dolari, aproximativ 3.300 de lei. Potrivit informațiilor de pe Patreon, scopul său este de a ajunge să obțină 10.000 de dolari pe lună.

„Pentru cei cu unfriend/unfollow, să știți că prietenia voastră virtuală nu m-a ajutat niciodată să plătesc avocatul pentru cei amendați de jandarmerie. Cei aproape 200 de oameni de pe Paypal și Patreon contează”, mai scrie stimabilul Dide tot pe FB. Adică dacă te ține și “îl” cotizezi (sponsorizezi) contezi, dacă nu du-te…….

Și câteva întrebări pe post de încheiere la care merită din plin să reflectăm înainte de a da credit unor lideri apăruți după o noapte în care l-au visat pe Che Guevara:

– ăștia sunt liderii #rezist?
– ăștia sunt câinii de pază ai democrației cu care lupta RISE Project?
– asta este “alternativa?

Da… mizeria asta trebuie expusă și condamnată. Dacă asta e alternativa, mai bine spunem pas! 

PS Și un post scriptum fără o legătură aparentă! Ne întrebăm de ce oare USR-ul s-a supărat atât de tare pe gestul obscen făcut de nevrednicul fost ministrul al Justiției Florin Iordache. Până la urmă, nefericitul slugoi n-a făcut altceva decât să dubleze oferta lui Cristian Ghinea. Și, nu în ultimul rând, gestul cu degetul mijlociu pare sa aibă un caracter universal in politica românească, unde USR și PSD, în practică, se comportă similar.

Sursa foto: facebook/ Cristian Mihai Dide