Cristian Mungiu este Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor din Franta!

Cristian Mungiu a fost decorat cu medalia de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor din partea ministrului francez al Culturii, Aurelie Filippetti, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Cannes.

“Stilul dumneavoastra cinematografic extrem de realist evidentiaza absurditatea tragica a realitatilor sociale si politice dintr-o perspectiva de ironie acerba” a descris Filippetti stilul cineastului roman. “Cristian Mungiu se afla in fruntea noii generatii de cineasti romani si europeni care sunt hotarati sa intoarca definitiv pagina cinematografiei din perioada lui Nicolae Ceausescu” a concluzionat ministrul culturii din Hexagon.

Mungiu a dedicat distinctia primita din partea guvernului francez tuturor artistilor romani, subliniind ca singura solutie pentru Romana este investirea in educatie si cultura. Regizorul Cristian Mungiu a castigat “Palme d’Or” de la Cannes in 2007, cu lung-metrajul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, o drama despre avorturile ilegale din perioada comunista.

In aceste zile Cristian Mungiu se afla la Cannes in postura de membru al juriului prezidat de celebrul regizor si producator american Steven Spielberg.

Sursa foto: baricada.ro