PIEDONE, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. Magistratii au decis masura arestului si in cazul celor 2 functionare din Primaria Sector 4

Primarul demisionar din Sectorul 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile pentru ABUZ in SERVICIU si FALS INTELECTUAL in cazul Dosarului Colectiv, informeaza B1TV.

Alaturi de el, au mai fost arestate doua angajate ale primariei. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul edil a fost retinut vineri noapte de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual.

In dosar au fost retinute Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si la fals intelectual.

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: Inca doua functionare de la PRIMARIA SECTORULUI 4 au fost RETINUTE de DNA

“In calitate primar, inculpatul Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor (…), prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colective Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr 7, sector 4 Bucuresti. Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colective Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei”, se arata intr-un comunicat al DNA postat sambata pe site-ul institutiei.

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: CRISTIAN POPESCU PIEDONE, RETINUT PENTRU 24 DE ORE PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI FALS INTELECTUAL. UPDATE

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colective Club SRL indeplinea cerintelor legale necesare avizarii.

“Inculpatele Iofciu si Ganea l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale i prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat”, au mai retinut anchetatorii.

 

Sursa foto: b365