Cristian Preda: A amutit si Monica Macovei, n-ar fi primul politician care abandoneaza lupta

Europarlamentarul Cristian Preda o critica, pe blogul sau, pe Monica Macovei, afirmand ca a ales sa taca, in loc sa reactioneze la felul in care se desfasoara “pseudo-competitia” din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

“A amutit si Monica Macovei. In fata spectacolului jalnic oferit de cei cu care pana mai ieri se confrunta, Monica a ales tacerea. E dreptul ei, de buna seama, sa ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandoneaza lupta in numele unor principii. Am insa impresia ca publicul ar dori sa afle ce crede ea despre mimarea competitiei in partidul din care face parte.

Unii dintre sustinatorii sai au ajuns sa se intrebe daca poti iubi justitia dispretuind dreptatea. (…) Poate ca Monica se teme ca, daca spune ceva, risca sa fie confundata cu o sustinatoare a lui Falca”, arata europarlamentarul intr-un text intitulat “Al doilea (si ultimul) apel catre Falca si primul (dar nu ultimul) catre Macovei”, scrie Cristian Preda.

Preda mai sustine ca  primarul Aradului, Gheorghe Falca, “a avut curaj sa intre intr-o batalie pe care altii o pregatisera pentru un singur concurent”.

“Acum, intrucat a inteles despre ce este vorba, e obligat sa paraseasca pseudo-competitia. Nu e o rusine sa iesi din scena atunci cand decorul s-a prabusit”, a mai precizat europarlamentarul”, a mai spus Cristian Preda.

Catalin Predoiu a castigat, sambata, alegerile interne organizate de PDL in Regiunea Centru pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.