CRISTIAN PREDA a decis sa RAMANA in PMP

PMP ii cere demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European

Europarlamentarul CRISTIAN PREDA a declarat, joi, ca a decis sa RAMANA in Partidul Miscarea Populara (PMP) si s-a pronuntat pentru “un soi de pact de neagresiune” intre candidatii la prezidentiale din zona de centru-dreapta, adaugand ca se teme de o “autodiscreditare” a dreptei.

Preda a precizat, la RFI, ca va RAMANE vicepresedinte al PMP, chiar daca se afla “intr-o minoritate extraordinara”, potrivit Agerpres.

“Nici n-o poti numi minoritate, am fost singur impotriva celorlalti. Izolare ii putem spune, dar astept verdictul urnelor, ele ne vor spune cine a facut evaluarea corecta”, a declarat el, referindu-se la pozitia pe care a avut-o in partid in ceea ce priveste candidatura ELENEI UDREA la alegerile prezidentiale.

Citeste si: Cristi Preda cere demiterea Elenei Udrea: Am stabilit un candidat, pe Diaconescu

In ceea ce priveste sustinerea pe care presedintele TRAIAN BASESCU o ofera ELENEI UDREA, Preda a afirmat ca a vazut doar reactii negative si ca “lumea din afara PMP” pare sa spuna ca ELENA UDREA nu e TRAIAN BASESCU.

“Ma tem ca si in PMP exista aceasta perceptie, chiar daca nu sunt prea multi cei care au curajul sa ia cuvantul public si s-o spuna”, a adaugat CRISTIAN PREDA.

Europarlamentarul a comentat si sansele dreptei la alegerile prezidentiale, aratand ca, in vreme ce partea stanga exista un singur candidat, de cealalta parte, in zona dreptei, exista cinci candidati care isi revendica aceasta sensibilitate politica.

“Lucrurile n-ar arata rau, daca toti cei cinci candidati l-ar ataca pe Ponta din cinci unghiuri diferite, dar nu se intampla asa. Il vedem pe Tariceanu, care ii trimite bezele premierului, iar ceilalti patru candidati isi consuma (…) energia mai degraba pentru a se ataca intre ei, decat pentru a-l ataca pe VICTOR PONTA (…). Mie mi-e teama ca nu cumva sa-i epuizeze efortul pe toti acesti candidati”, a spus Preda.

In acest context, el s-a pronuntat pentru sincronizarea eforturilor dreptei.

Citeste si: Cristian Preda crede ca Elena Udrea a picat in capcana stangii: Candidatura sa, o eroare ce se poate dovedi fatala

“Daca nu e posibila o unire a tuturor fortelor de centru-dreapta impotriva candidatului de stanga inainte de testul electoral, atunci macar sa existe o atitudine de cooperare implicita, sa existe un soi de pact de neagresiune intre candidatii de centru-dreapta si nu speranta oarba ca in turul doi, oricine ar intra, va fi sustinut candidatul dreptei impotriva celui de stanga. Mie mi-e frica de o autodiscreditare a dreptei”, a conchis Preda.