Cristian Preda: Basescu ii da un test lui Ponta. Daca il pica, va arata ca nu e la nivelul impus de pactul de coabitare

cristian-preda

Europarlamentarul Cristian Preda considera ca situatia de interimat de la Ministerul Transporturilor este un test dat de Traian Basescu pentru Victor Ponta, pe care daca premierul il va pica, va dovedi ca nu este la nivelul impus de pactul de coabitare.

“Daca Ponta incheie cu bine si acest interimat, se va putea spune ca un ministru in functie nu e bun de nimic, fiind nevoie ca premierul sa-i tina locul pentru ca dosare importante sa fie inchise. Daca pica examenul, dr. Ponta va arata ca nu e la nivelul impus de pactul de coabitare. Acesta a fost inteles pana acum ca un pact de neagresiune, dar presedintele vrea sa-l redefineasca, pentru a fi inteles ca un pact de colaborare in interes public”, scrie Cristian Preda, pe blogul sau.

Totodata, europarlamentarul considera ca Victor Ponta nu mai este la fel de incantat de colaborarea cu Basescu ca atunci cand s-au numit procurorii de la Parchetul General si de la DNA. Si asta “fiindca seful statului a lasat sa se inteleaga ca asteapta incheierea privatizarii CFR Marfa, inainte de a semna decretul de numire a unui ministru”.

Reamintim ca in cadrul intalnirii de sambata dintre liderul PNL Crin Antonescu si presedintele Traian Basescu, seful statului a aratat ca il lasa pe premier interimar la Ministerul Transporturilor timp de 45 de zile, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

In replica la masura impusa de Basescu, Ponta a spus ca decizia presedintelui de a-l mentine interimar la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa este “un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios”.

Foto: Realitatea TV