CRISTIAN PREDA: Comisia de arbitraj a PMP va analiza luni CONTESTATIA mea la EXCLUDEREA din partid

PMP ii cere demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European

Europarlamentarul CRISTIAN PREDA a scris, duminica, pe Facebook, ca a aflat faptul ca luni, comisia de arbitraj si integritate a PMP se va reuni pentru a analiza CONSTESTATIA sa la decizia de a fi EXCLUS din partid, si ca spera ca ”membrii comisiei vor judeca drept, un caz extrem de simplu”.

”Am aflat chiar acum ca maine (luni, n.r) se va reuni comisia de arbitraj si integritate a ‪PMP care va analiza contestatia mea la decizia de a fi exclus. Am incredere ca membrii comisiei vor judeca drept un caz foarte simplu”, a scris CRISTIAN PREDA in postarea de pe Facebook.

Europarlamentarul reaminteste faptul ca a CONTESTAT hotararea luata de Consiliul Director, la propunerea CEN, intrucat nu a fost anuntat ca instantele cu pricina se vor reuni, desi este membru in ambele, nu a stiut ca se va discuta sanctionarea sa si, in consecinta, nu a putut sa uzeze de dreptul la aparare in vreuna dintre sedintele in care chestiunea a fost abordata.

Citeste si: CRISTIAN PREDA a fost EXCLUS din PMP

”Mi-e greu sa cred ca membrii comisiei de arbitraj si litigii vor refuza sa accepte ca nu am beneficiat de un drept de care se bucura si cel mai odios criminal”, a mai comentat CRISTIAN PREDA.

PMP l-a exclus din partid, pe 13 decembrie, prin “vot unanim”, pe europarlamentarul CRISTIAN PREDA.

Formatiunea a anuntat la acea vreme, printr-un comunicat de presa, ca in Colegiul National (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg intre Congrese, s-a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui CRISTIAN PREDA, inaintata de Consiliul Executiv National (CEN).

”Decizia vine in baza aplicarii statutului partidului care prevede ca membrii partidului „au interzis sa actioneze in vreun fel care ar prejudicia indeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie sa comita acte care provoaca daune Partidului, inclusiv daune de imagine”, se preciza in comunicatul PMP.

Citeste si: CRISTIAN PREDA, prima REACTIE dupa excluderea din PMP

PMP mai sustinea ca ca singurul scop al lui Preda a fost “obtinerea postului de europarlamentar, un post care ii asigura zeci de mii de euro pe luna de la Bruxelles”.”In conditiile date, avand in vedere ca a fost ales pe lista Partidului Miscarea Populara pentru a ajunge in Parlamentul European, ii solicitam ca, daca mai are putina onoare, sa renunte la postul de europarlamentar”, transmitea PMP.

In replica, Europarlamentarul CRISTIAN PREDA declara ca decizia conducerii PMP de a-l exclude din partid este absurda si ca formatiunea trebuie sa redevina frecventabila si sa-l sustina in turul doi al alegerilor prezidentiale pe KLAUS IOHANNIS.