Cristian Preda considera ca Monica Macovei nu spune nimic despre Videanu pentru a obtine un loc la alegerile europarlamentare

cristian-preda

Europarlamentarul Cristian Preda a lansat un nou atac pe blogul sau personal la adresa fostei colege de partid Monica Macovei, despre care spune ca tace in ceea ce-l priveste pe Adriean Videanu pentru a obtine un loc pe listele candidatilor la alegerile europarlamentare.

“Intrebarea e simpla, fiindca se poate raspunde cu ‘da’ sau ‘nu’: draga Monica, il sustii fara rezerve pe Adriean Videanu? Acesta nu a fost ales, ci a fost numit in functie de catre Vasile Blaga, imediat dupa ce Elena Udrea si-a dat demisia din functia respectiva in vara lui 2012. De atunci incoace, PDL Bucuresti nu a gasit un moment pentru a organiza alegeri, care sa legitimeze o conducere, preferand prelungirea interimatului.

Nu a facut-o nici acum, cand putea folosi oportunitatea oferita de organizarea alegerilor interne pentru stabilirea unui prezidentiabil, asa cum s-a intamplat in multe alte organizatii din teritoriu. PDL il protejeaza pe fostul primar. E o optiune a lui Blaga care nu surprinde, mai ales ca seful PDL e amic cu Videanu”, scrie Preda.

Europarlamentarul se intreaba de ce il protejeaza Vasile Blaga pe Adriean Videanu, amintind ca acesta din urma a fost trimis in judecata.

“De ce il menajeaza Blaga pe prietenul sau? Fiindca in urma cu cateva saptamani, Videanu a fost trimis in judecata. Exact asa s-a intamplat si cu Ioan Oltean, liderul PDL Bistrita.

Cand s-a aflat ca Oltean trebuie sa mearga in instanta, Macovei a cerut demiterea lui din functie. (Ce-i drept, deunazi, atunci cand Oltean a fost reconfirmat de colegii sai bistriteni, Macovei nu a mai reluat cererea) “, mai scrie Preda.

El subliniaza ca Monica Macovei nu a spus nimic despre acest subiect tocmai pentru a nu fi taiata de Videanu, ca sef al PDL Bucuresti, de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare de anul viitor.

“Despre Videanu, in schimb, Macovei nu a spus nimic. Cum se explica tacerea? Sa fie vorba despre faptul ca Videanu semneaza, ca sef al PDL Bucuresti, listele cu candidatii din Capitala pentru alegerile europene? Asta e pretul tacerii, Monica? Merita?”, incheie Cristian Preda.