Cristian Preda face apel la Blaga sa-l scoata de pe lista PDL pentru europarlamentare pe Orest Onofrei

Europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut, duminica, presedintelui PDL Vasile Blaga sa renunte candidatura suceveanului Orest Onofrei pentru alegerile europarlamentare, pe motiv ca acesta este autorul unui accident mortal, motiv pentru care nu a putut fi nici numit ministru in 2009.

“Am sa fac un apel catre Vasile Blaga, ca pana pe 16 aprilie se mai pot face modificari pe lista. Pe pozitia a sasea a PDL se afla Orest Onofrei care in 2009 a fost propus pentru a ocupa o pozitie de ministru in guvernul Boc si pana la urma s-a retras pentru ca presa a dezvaluit faptul ca este autorul unui accident mortal. A fost intr-adevar achitat, ca pana sa se judece procesul, legislatia s-a schimbat si a beneficiat de o legislatie mai favorabila. Nu cred ca filozofia Partidului Popular European este reprezentata de o asemenea candidatura”, a declarat Preda, duminica, la Satu Mare.

Cristian Preda, membru PMP, a invitat-o pe Monica Macovei sa-i sustina cauza in fata presedintelui PDL.

Vezi ce asteptari are Blaga de la PDL la alegerile europarlamentare

“Daca e o persoana care s-a recuzat in momentul in care era pe punctul de a deveni ministru in guvernul Romaniei, nu cred ca e mai potrivita sa reprezinte interesele europene in cadrul familiei populare europene. De asta ii cer lui Vasile Blaga sa renunte la aceasta candidatura.

Ii solicit de altfel si colegei mele, Monica Macovei, cu care am lucrat mult in trecut, cu care am tinut un anumit discurs, sa se alature acestei solicitari. Monica Macovei, vino alaturi de mine in aceasta solicitare adresata lui Vasile Blaga pentru ca pe lista unui partid membru al PPE sa nu figureze cineva care s-a recuzat in momentul in care era vorba de numirea in guvernul Boc pentru ca e o persoana care poate sa faca altceva, nu trebuie ca oricine sa ajunga sa reprezinte interesele europene ale Romaniei in Parlamentul European”, a mai spus Cristian Preda.