Cristian Preda o ataca pe Elena Udrea si PMP: Sustinerea pentru corupti da foarte prost pentru imaginea PMP in Europa

Cristian Preda o ataca pe Elena Udrea si PMP: Sustinerea pentru corupti da foarte prost pentru imaginea PMP in Europa

Cristian Preda a lansat, luni, un nou atac la Elena Udrea, dupa ce PMP i-a cerut, zilele trecute, sa demisioneze din Parlamentul European (PE). Exclus din PMP la inceputul acestui an,Cristi Preda a declarat ca Elena Udrea a decis sa candideze la alegerile prezidentiale pentru a evita vizitele la DNA. Totodata, Cristian Preda a afirmat ca Elena Udrea nu avea “profil de prezidentiabil”.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca Elena Udrea si-a folosit “pozitiile politice ocupate pentru a influenta afaceri si decizii in interes privat” si ca arestarea ei este “o povara” pentru PMP.

“Arestarea ei e o povara uriasa pentru PMP. As zice ca e chiar mai grav decat in cazul altor formatiuni. De ce? Pentru ca PMP a fost fondat, la inspiratia lui Traian Basescu, pentru a alcatui o alternativa la partidele corupte”, a precizat Cristian Preda.

Citeste si: PMP ii cere demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European

“Candidatura ei prezidentiala era deja un scut in fata DNA, in eventualitatea ca o cheama in toamna sa dea seama. Asta a fost banuiala mea si i-am impartasit-o lui Siegfried Muresan, care a preferat sa o sustina pana la capat pe fosta ministra. Inclusiv atunci cand Udrea a cerut excluderea mea. Dincolo de chestiuni personale, sustinerea pentru corupti da foarte prost si pentru imaginea PMP in Europa”, a adaugat Cristian Preda.

Cristian Preda a mai spus ca Elena Udrea s-a inscris in cursa pentru presedintie desi nu avea profil de prezidentiabil.

“Mai mult decat atat, Udrea nu avea profil de prezidentiabil. Am spus-o clar in reuniunea PMP, in care am fost singurul care m-am opus candidaturii ei.”

Citeste si: CRISTIAN PREDA: TRAIAN BASESCU nu cred ca trebuia sa mearga la CONGRESUL ‪‎PMP

Europarlamentarul a precizat ca impartaseste si punctul de vedere al Joseph Daul, presedintele Partidului Popularilor Europeni, care a scris joi pe Twitter, facand referire la arestarea Elenei Udrea ca ”Acceptarea PMP in PPE nu a fost o greseala. Avem incredere ca PMP va lupta impotriva coruptiei, la fel ca orice alt partid membru PPE”. Totusi, acesta si-a aratat ingrijorarea fata de faptul ca Partidul Miscarea Populara prefera sa o sustina in continuare pe Elena Udrea.

“Ma tem, insa, ca membrii partidului prefera sa o sustina pe Udrea, riscand sa ajunga precum PSD in vremea solidaritatii cu Bivolaru (…)Romania are acum, dupa fuziunea Blaga-Gorghiu, patru partide in Partidul Popular European: PNL, PNTCD, UDMR si PMP. Din perspectiva europeana, nu e simplu sa gestionezi o situatie in care un partid – PNL – se teme ca mai multi membri de vaza – si penelisti, si pedelisti – ii vor fi chemati la procuratura, altul – PNTCD – e muribund, al treilea – UDMR – pierde de la un scrutin la altul simpatizanti si risca sa nu treaca pragul electoral, iar al patrulea – PMP – suspina dupa Udrea. Ingrat, nu?”

Intrebat daca ar dori sa intre intr-un nou partid, Cristian Preda a precizat: “Nu sunt tentat, nu am primit oferte. Am spus deja public ca urmatoarea mea candidatura va fi ca independent sau nu va fi deloc”.

Amintim ca in urma cu cateva zile liderii PMP i-au cerut lui Cristian Preda demisia de onoare din Parlamentul European si sa lase locul urmatorului de pe lista PMP.