CRISTIAN PREDA: PNL practica un soi de SANTAJ la adresa premierului DACIAN CIOLOS

In opinia europarlamentarului CRISTIAN PREDA, “DACIAN CIOLOS are dreptate. Nu e nici democratic si nu e nici posibil din punct de vedere constitutional, pentru ca exista o decizie a Curtii, care statueaza clar ca nu se pot face modificari ale sistemului electoral pe ultima suta de metri, in ultimul an inainte de tinerea scrutinului”.

CRISTIAN PREDA a declarat, miercuri la postul de radio RFI, ca PNL practica un “soi de SANTAJ” la adresa premierului DACIAN CIOLOS: “Sincer, nu ma asteptam ca Partidul National Liberal sa incerce sa foloseasca societatea sau strada, cum i se spune, impotriva Guvernului, pentru ca tot PNL a sustinut Guvernul in numele strazii. E un joc politic, un soi de SANTAJ la adresa premierului CIOLOS si nu cred ca era cazul ca asa ceva sa se intample in acest moment. Cred ca e in interesul PNL sa aiba o buna cooperare cu Guvernul (…). Sunt personal de parere ca modul de scrutin majoritar in doua tururi trebuie folosit”.

CITESTE SI: CIOLOS CONSIDERA NEDEMOCRATICA MODIFICAREA PRIN OUG A LEGII PRIVIND ALEGEREA PRIMARULUI IN DOUA TURURI. REACTIA ALINEI GORGHIU. UPDATE

PNL i-a cerut premierului DACIAN CIOLOS sa modifice printr-o Ordonanta de Urgenta legea alegerilor locale, astfel incat scrutinul din mai-iunie sa se desfasoare in doua tururi, nu unul ca in prezent. Prim-ministrul a declarat insa ca nu crede ca este democratic ca Executivul sa amendeze prin OUG o lege politica adoptata de Parlament. Ulterior, copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat ca nu se astepta ca premierul sa nu-si asume aceasta schimbare, avand in vedere ca era inclusa initial in programul de guvernare.

Sursa foto: jurnalul