Cristian Preda s-a inscris in Miscarea Populara si va candida la alegerile europarlamentare din mai

Europarlamentarul Cristian Preda, plecat recent din randurile PDL, a anuntat aseara, pe blogul personal, ca s-a inscris in Partidul Miscarea Populara (PMP), formatiune politica inregistrata miercuri, si a precizat ca obiectivul sau pe termen scurt este acela de a sprijini afilierea Miscarii Populare la Partirul Popularilor Europeni (PPE).

Totodata, Cristi Preda a anuntat ca va candida la alegerile europarlamentare din luna mai pe listele Partidului Miscarea Populara. 

“Am decis sa intru in Miscarea Populara. Dupa ce sefii PDL s-au debarasat de mine – suspendandu-ma in baza articolului introdus, de fapt, de catre reformisti, pentru a scapa de corupti – nu am mai aderat la un partid. Am intrat, insa, in Fundatia Miscarea Populara si am sustinut apropierea fondatorilor PMP de Forta Civica a lui MRU, un proiect care e departe de a se fi incheiat.

Din vara trecuta incoace, desi eram independent, am sustinut optiunile politice ale Partidului Popular European si am continuat sa activez in cadrul grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European. Relatiile mele cu membrii PPE, inclusiv cu mai multi responsabili ai celei mai importante familii europene, sunt mai consistente decat oricand.

Citeste si: Elena Udrea s-a inscris in PMP, vezi ce planuri de viitor are

Acum, cand PMP a fost recunoscut ca formatiune politica, intru din nou in politica partizana. Obiectivul meu pe termen scurt este sa sprijin afilierea Miscarii Populare la PPE. Conditia sine qua non a unei asemenea afilieri este ca Miscarea Populara sa aiba deputati in Parlamentul European, dupa alegerile din 25 mai. Iata de ce ma voi angaja cu toate fortele in campania pentru al treilea scrutin european, dupa cele din 2007 si 2009. Voi candida, deci, pentru un nou mandat in PE”, a scris Cristian Preda pe blog.

Cristian Preda a facut acest anunt cu cateva ore dupa ce Elena Udrea a anuntat ca a demisionat din PDL si si-a anuntat inscrierea in Miscarea Populara.

Se pare, insa, ca mai multi parlamentari apropiati ai Elenei Udrea urmeaza sa demisioneze din partid. Se speculeaza ca acestia, alaturi de cei 8 consilieri prezidentiali care au fost recent eliberati din functie, vor deveni membri ai PMP.