Cristian Preda, suspendat pentru 6 luni din PDL

Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL pentru o perioada de sase luni, a anuntat, luni, presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga. Desi lista excluderilor din PDL era mai lunga, conducerea partidului a decis in sedinta BPN sa nu aplice decat aceasta sanctiune. 

“Solutia, votata cu 4 abtineri, din care 3 doreau excluderea, a fost de a-i fi suspendata calitatea de membru al PDL pentru o perioada de 6 luni”, a anuntat Vasile Blaga.

Despre celelalte nume anuntate pentru excludere, Blaga a declarat ca e suficient deocamdata cazul lui Cristian Preda, dealtfel propus pentru suspendare chiar de el. “Astazi biroul a discutat, si credem ca este suficient pentru acest moment, cazul domnului Cristian Preda”, a declarat presedintele PDL.

In opinia liderului PDL, decizia suspendarii lui Cristian Preda trebuie ratificata in Consiliul National de Coordonare, pentru ca, in calitate de europarlamentar, acesta are o “functie de nivel inalt”, similara cu cea de parlamentar roman.

Inainte de sedinta BPN a PDL, Cristian Preda declarase ca nu a fost invitat, dar ca doreste sa se prezinte pentru a se apara de acuzatiile care i se aduc.

“N-am fost invitat, insa am venit sa ma apar pentru ca peste tot acolo unde esti acuzat ai dreptul la aparare, doar in regimurile totalitare nu se respecta acest drept. Am venit sa ma apar, am venit de asemenea sa acuz in fata conducerii partidului, in BPN, responsabilii partidului nostru care refuza sa aplice statutul. Daca e de gasit cineva vinovat pentru starea de lucruri din acest moment, acela e presedintele partidului Vasile Blaga pentru ca refuza sa aplice dispozitia din statut care ii cere sa constituie un Guvern din umbra ca principal instrument de opozitie”, a declarat Cristian Preda.

Foto: rnews.ro