CRISTIAN PUSTAI, INLOCUIT de pe banca tehnica a Rapidului. PRIMA DECLARATIE a NOULUI ANTRENOR

Antrenorul echipei Rapid Bucuresti, CRISTIAN PUSTAI, a fost INLOCUIT cu italianul Cristiano Bergodi, a anuntat finantatorul clubului, Valerii Moraru, citat de site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

UPDATE 17.08: Italianul CRISTIANO BERGODI, NOUL ANTRENOR al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, a declarat miercuri ”ca este riscant, dar frumos” sa pregateasca formatia din cartierul Giulesti.

”Este riscant, dar frumos sa antrenezi Rapidul. Am venit aici cu sufletul mare. Am plecat de aici in anul 2007 cand am castigat cu Rapid Bucuresti Supercupa Romaniei. Este o misiune dificila, dar putem sa salvam echipa de la retrogradare”, a spus CRISTIANO BERGODI la conferinta de presa de la Baza sportiva ProRapid, potrivit Agerpres.

Bergodi a mai precizat ca a semnat un contract cu Rapid, pentru urmatoarele 8 meciuri, iar in continuare se va vedea cat de multumita o sa fie conducerea de prestatia sa: ”Am venit cu bagaje aici pentru a sta, nu sunt in concediu”.

La intalnirea cu jurnalistii a fost prezentat staff-ul lui Bergodi: Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Ionel Colonel (preparator fizic), Marian Ionita (antrenor cu portarii), Raffaelle Longo (colaborator) si Mihai Ianovschi, pastrat de la vechea conducere tehnica.

Finantatorul clubului, Valerii Moraru, a declarat la randul sau: ”Am avut relatii bune cu domnul Cristian Pustai, dar cineva trebuia sa plateasca pentru rezultatele slabe. Era necesar un soc la Rapid. Am avut o discutie si cu antrenorul Marius Sumudica, dar am considerat ca Bergodi este mai potrivit pentru jucatorii care se afla acum in lotul nostru”.

CRISTIANO BERGODI urmeaza sa debuteze pe 20 aprilie, la un meci cu Concordia Chiajna, in Giulesti.

“Am reziliat de comun acord cu domnul Cristi Pustai. I-am platit banii pana in vara. L-am preferat pe Bergodi pentru ca s-ar putea intelege mult mai bine cu strainii pe care ii avem in lot, cunoaste fotbalul romanesc foarte bine”, a afirmat Moraru.

”Sumudica, Pustai si Bergodi sunt antrenori foarte buni, dar l-am preferat pe ultimul pentru ca s-ar putea intelege mult mai bine cu jucatorii straini din lot”, a subliniat finantatorul Rapidului.

Citeste si: LIGA I: DINAMO a INVINS-O pe RAPID cu scorul de 2-0

Pustai a preluat echipa in iarna, cand Rapid ocupa penultimul loc (17), cu 11 puncte, si a inregistrat in noua etape un bilant de trei victorii, doua egaluri si patru esecuri, golaveraj 6-8, 11 puncte, in conditiile in care a jucat cu Steaua (1-0), Petrolul (1-1), Astra (0-2), Dinamo (0-2) si ASA Tg. Mures (1-2). Rapid a pierdut sambata cu Dinamo, la ultimul meci al lui CRISTIAN PUSTAI.

Bergodi a castigat Supercupa Romaniei cu Rapid in 2007 (1-1, 7-6 dupa penalty-uri contra lui Dinamo). Antrenorul in varsta de 50 de ani a debutat in Liga 1 in 19 noiembrie 2005, in partida Pandurii-FC National 1-1. Italianul a antrenat in Romania pe FC National (2005-2006), CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007-2008), Poli Iasi (2008-2009) si Steaua (2009-2010), mentioneaza lpf.ro.

Citeste si: LIGA I: UNIVERSITATEA CLUJ a INVINS-O pe RAPID cu scorul de 1-0

A jucat finala Cupei Romaniei cu FC National, 0-1 cu Rapid in 2006, si a salvat-o pe Poli Iasi de la retrogradare la finalul sezonului 2008-2009. Cu Bergodi pe banca, CFR a terminat pentru prima data in istoria clubului pe podiumul Ligii 1 (locul 3 in sezonul 2006-2007).

Bergodi urmeaza sa debuteze pe 20 aprilie, cu Concordia Chiajna, in Giulesti.