CRISTIAN RIZEA a MINTIT! PROCESUL de ADOPTIE al copilului este deja FINALIZAT

Analiza datelor din dosarul de adoptie in cazul deputatului PSD CRISTIAN RIZEA arata ca au fost indepliniti si au fost parcursi toti pasii procedurali in adoptie, iar procesul este finalizat si nu ar putea fi influentat de arestarea acestuia, a declarat, joi, GABRIELA COMAN, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

“Uitandu-ne pe dosarul intocmit de Directia de Protectia a Copilului de la judetul Teleorman, nu pe intreg dosarul, ci pe numai pe date din dosar, constatam ca au fost indeplinite si au fost parcursi toti pasi procedurali in adoptie. Toti pasii au fost facuti regulamentar, in mod firesc.

CITESTE SI: AMBASADA SUA CRITICA ROMANIA DUPA CE DEPUTATII L-AU FACUT SCAPAT PE CRISTIAN RIZEA

Probabil ca nici nu se ajungea la incuviintarea adoptiei daca nu erau facuti toti pasii, dat fiind ca instanta este cea care verifica inclusiv parcurgerea tuturor pasilor si existenta la dosar a documentatiei necesare”, a spus Gabriela Coman. De asemenea, aceasta a precizat ca procesul de adoptie a fost finalizat si ca nu ar putea fi influentat de arestarea lui CRISTIAN RIZEA.

“Aici este o confuzie. Probabil ca din cauza emotiei a existat o confuzie. Am vazut declaratia domnului RIZEA care a spus ca este in procesul de adoptie acum al copilului. Adoptia copilului s-a finalizat in decembrie 2014. Deci copilul este acum copilul natural al familiei RIZEA, punct. Mai exista doar etapa de monitorizare post adoptie care este o vizita pe care o face periodic, la trei luni, serviciul social pentru a vedea cum evolueaza copilul, dar copilul este copilul natural al familiei RIZEA incepand din decembrie 2014”, a afirmat GABRIELA COMAN.

Copilul ar putea fi ridicat din familie in cazul in care este abuzat, daca este neglijat sau daca se intampla un accident cu ambii parinti, a mai explicat GABRIELA COMAN.

Comentariile acesteia vin in contextul in care CRISTIAN RIZEA a declarat miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, inainte de votul pe cererea DNA de retinere si arestare, ca este in plin proces de adoptie a unui copil, care se va finaliza in noiembrie, si le-a spus colegilor sai ca ii lasa pe ei sa decida daca fiul sau “va avea o familie”.

Sursa foto: realitatea