Cristian Țopescu a murit! Reputatul comentator sportiv s-a stins din viață la spitalul Elias

Celebrul comentator Cristian Țopescu a încetat din viață, la 81 de ani! Cristian Ţopescu se afla internat la Spitalul Elias din Capitală după ce a fost adus de urgenţă, marţea trecută. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Cristian Țopescu era internat la terapie intensivă după ce suferise o criză de diabet zaharat. Decesul a survenit la ora 16/00, prin stop cardiorespirator iresuscitabil. Între 1964 și 1999, Cristian Țopescu a lucrat la TVR, unde a fost reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor-sef si director general adjunct. Cristian Țopescu a fost și politician, fiind ales senator de București la alegerile din 30 noiembrie 2008.

În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul Steaua României.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că fostul comentator sportiv, Cristian Ţopescu, şi-a dedicat talentul şi priceperea sportului românesc, iar vocea sa inconfundabilă a emoţionat o ţară întreagă.

“Ne despărţim astăzi de cel care şi-a dedicat talentul şi priceperea sportului românesc, Cristian Ţopescu. Vocea sa inconfundabilă, care a emoţionat o ţară întreagă, ne-a făcut pe toţi să simţim că suntem părtaşi la performanţele sportivilor noştri. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Iohannis, marţi, pe Facebook.

Fostul mare tenismen, Ion Țiriac, susține că deși nu este un om emotiv, trecerea în neființă a lui Cristian Țopescu l-a șocat, pentru că a fost unul dintre oamenii care l-au învățat multe în viață. ”Eu nu sunt un om emoțional, dar pierderea acestui om mare m-a șocat. Este o piatră de hotar a generației mele, vocea lui nu se poate dubla, nu se poate înloui. Să îl punem acolo pe un soclu, așa cum merită și să îi respectăm viața și cariera.

Vocea lui și amintirea sa ne va rămâne mereu în memorie și vorba aceea, că suntem toți creștini, Dumnezeu să-l odihnească!

El m-a învățat cum să mă comport, cum să gândesc (…) Eu îmi aduc aminte de un episod, în momentul în care mi s-a propus să fie președintele COSR am zis că nu accept, pentru că sunt prea individualist și voi face prea multe schimbări. El mi-a spus că asta este o mare calitate, dar m-a rugat să îmi țin în frâu personalitatea, să nu mă cert cu politicieni și cu oamenii din sport. Bineînțeles că nu m-am putut abține, m-am certat cu politicienii, iar el mi-a spus că era sigur că așa voi face, dar iată că a ieșit ceva bun din treaba asta, că România a construit 400 de săli de sport”, a spus Ion Țiriac, la Antena 3.

Sursa foto: gsp