CRISTIAN TUDOR POPESCU a fost amendat de CNCD pentru DISCRIMINARE

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 2.000 de lei pentru “publicarea in ziarul Gandul a unui articol care aduce atingere demnitatii rromilor”, a decis Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis astazi, 24 septembrie, sa il amendeze cu 2.000 de lei pe Cristian Tudor Popescu, pentru discriminare la adresa rromilor, potrivit unui comunicat remis presei.

CITESTE SI: CTP: Gandul nu mai are legatura cu Pro TV. La Gandul nu e nicio perchezitie, ci la Pro TV pe partea de productie film 

Decizia CNCD:

“Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii rromilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie rroma, cu urmatorul continut: 

Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani. M-am straduit cat am putut sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura” 

reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanei”. 

CITESTE SI: CTP: Dan Voiculescu va scapa probabil nepedepsit. Dupa 70 de ani te mai trimite cineva dupa gratii?

Colegiul CNCD a hotarat sanctionarea jurnalistului cu 2.000 de lei si obligarea lui sa publice in mass-media un rezumat al acestei hotarari. Votul a fost luat in unanimitatea celor prezenti. 

Citeste si: gandul.info