CRISTIAN VINTILA, fost sef in ANRS si un fost deputat italian, ARESTATI in MUNTENEGRU pentru TRAFIC de ARME

Un fost sef al unei directii din cadrul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat (ANRS) a fost ARESTAT in urma unei operatiuni de amploare in Muntenegru. CRISTIAN VINTILA, in al carui CV scrie ca a activat inclusiv la Directia Control Armamente si Verificare, ar fi lucrat impreuna cu un alt roman si un italian, fost deputat in Parlamentul Italiei.

Impreuna, cei trei ar fi alcatuit o retea care a furnizat ARME catre FARC, o grupare paramilitara de stanga care, pe langa TRAFICUL de DROGURI, lupta de zeci de ani sa rastoarne guvernul Columbiei. 

CRISTIAN VINTILA, FLAVIU VIRGIL GEORGESCU si politicianul italian MASSIMO ROMAGNOLI, fost deputat in Parlamentul Italiei, se pregateau sa livreze armament grupului terorist. Planul le-a fost insa dejucat de autoritati care i-au prins pe cei  trei pe teritoriul Muntenegrului. Lovitura a fost posibila cu ajutorul SRI, politistilor de la Crima Organizata si al autoritatilor din SUA.
Peste 50 de oameni ai legii din Romania au participat la acest caz.

Suspectii fac parte din Fortele Armate Revolutionare ale Columbiei, o grupare care era filata de cinci luni si care obisnuia sa livreze orice tip de armament, de la arme usoare pana la lansatoare de rachete. De altfel, unul din cei doi romani arestati avea relatii direct la sursa. CRISTIAN VINTILA a lucrat ca inspector la Directia Control Armamente si Verificare si totodata ca sef intr-o directie a Administratiei nationale a rezervelor de stat si probleme speciale.

Potrivit declaratiei de avere, CRISTIAN VINTILA detine un teren de 283 de metri patrati, o casa si un apartament si a declarat venituri anuale de doar 40.000 de lei. FARC – gruparea terorista cu care acestia faceau afaceri, reprezinta o grupare paramilitara de stanga care, pe langa traficul de droguri, lupta de zeci de ani sa rastoarne guvernul Columbiei. Fondata in 1964, aceasta este cea mai veche gherila din America Latina, care numara aproape 8.000 de combatanti.

Sursa foto: jurnalul.ro