CRISTIANA ANGHEL, acuzatii grave in cazul Colectiv: Nu era interesul sa arda mai demult. Era interesul sa arda acum

Senatoarea Cristiana Anghel, de la ALDE, cunoscuta pentru cele 70 de zile in care a facut greva foamei, a declarat mai multe lucruri despre ultimele evenimente care au marcat Romania dar si despre incendiul Colectiv, transmite psnews.ro.

Aceasta a declarat despre colegii sai din Parlament ca ai privit-o cu ostalitate din cauza faptului ca spunea ce gandea, iar din cauza asta, a nemultumit mai multe persoane.

„Ei se asteptau ca eu sa fiu tovarasa invatatoare venita din provincie, un pic credula si comoda. Sa fiu un fel de papusica pe care o pui in banca, cu o rochita frumoasa si o fundita in par, si sta cuminte. Au constatat ca femeia aceasta nu numai ca a avut tupeul sa lupte impotriva mizeriilor din timpul lui Basescu, dar continua sa faca lucrul acesta si acum. Li se pare pe dos. In Senat, lucrurile s-au schimbat enorm in trei ani. Am reusit sa-i fac pe colegi sa inteleaga ca sunt bine intenti­onata, ca in momentul in care depui o initiativa legislativa, are fundamen­tare stiintifica si legala, m-am luptat cu argumente.”

CITESTE SI: Marturia lui Cristian Matei, intors in tara din Israel: Am mers in Colectiv, apoi m-am trezit a doua zi in Israel. Trecuse o luna si jumatate

Senatoarea a vorbit si despre protestele de dupa tragedia din Clubul Colectiv, aceasta sustinand ca Iohannis a dat pe dinafara de bucurie dupa ce Guvernul Ciolos a fost instalat, uitand de suflete mortilor.

“Protestele au fost deturnate… Seara si ziua in care a fost numit „Guvernul meu” si in care domnul Iohannis a dat pe din afara de bucurie. Deci a uitat si de Colectiv, a uitat si de sufletele mortilor pe care a jucat pur si simplu, a jucat pe sufletele lor si pe lacri­mile celor care au ramas in urma. Te duci tu si instalezi pana in miez de noapte ministrii? Ati mai pomenit asa ceva pana acum? Te batai, te… Deci, cum sa zic, nu mai ai verticalitate, desi tu ai doi metri, pari un clovn, de bucurie ca ai terminat cu Guvernul Ponta.”

Senatoarea a mai vorbit si despre faptul ca incendiul din Clubul Colectiv si despre viteza propagarii incendiului care a facut 63 de persoane sa isi piarda viata. Potrivit Cristianei Anghel, incendiul s-a propagat mult prea repede pentru locul in care s-a produs, iar acest lucru ar putea ridica unele semne de intrebare.

CITESTE SI: Trei tineri ARESTATI pentru inselaciune prin metoda “POMANA pentru DECEDATII din COLECTIV”

„Au jucat pe sufletele mortilor, au jucat pe lacrimile amaratilor alora de parinti care nu vor fi impacati nicio­data. In barul acela au fost concerte si de 800 de persoane, nu de trei, patru sute cate au fost atunci, si au fost arti­ficii, a fost in urma cu un an si ceva un spectacol cu focuri, focuri, cruci, cu de toate. N-a luat nimic foc! Nu era interes atunci sa arda! Era interesul sa arda acum! N-am date exacte, dar am vorbit cu cativa pompieri vechi si cu multa stiinta de carte, care au parti­cipat la multe incendii. Oamenii spun ca ce s-a intamplat acolo nu este normal. Nu este normal in sensul de amploare a focului raportat la timpul in care s-a petrecut. Nu este normal ca in cateva secunde sa ia foc tot. Iar eu poate ca n-as fi crezut lucrul acesta daca n-as fi vazut bucuria nebuna, pur si simplu au dat pe din afara de bucurie ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Imi spui ca nu faci nimic de Ziua Nationala a Romaniei pentru ca, vezi Doamne, au fost morti in Colectiv, dar tu cu o saptamana inainte facusesi dezastru si te bucurasesi in vazul lumii? Ii chemi dupa aceea pe parintii celor morti la Colectiv pentru concert si muzica la Parla­ment?”

Sursa foto: click