CRISTINA KIRCHNER, presedinta ARGENTINEI, a fost INTERNATA in SPITAL

Presedinta argentiniana CRISTINA KIRCHNER a suferit vineri o FRACTURA  la nivelul gleznei stangi si a fost SPITALIZATA la Buenos Aires, a anuntat Guvernul, dupa o serie de probleme de sanatate care au tinut-o departe de viata publica.

“In urma unei contuzii la nivelul gleznei stangi, presedinta CRISTINA FERNANDEZ de KIRCHNER a suferit o FRACTURA bimaleolara deplasata”, a anuntat unitatea medicala prezidentiala. Acest diagnostic necesita “o imobilizare, un tratament simptomatic si o monitorizare”, afirma aceeasi sursa, fara sa faca alte precizari.

CITESTE SI: Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, va fi operata la cap 

Presedinta, in varsta de 61 de ani, a fost supusa unor examene intr-un centru spitalicesc din nordul capitalei, unde urma sa fie evaluata gravitatea leziunii. Ea a suferit un “ACCIDENT DOMESTIC”, la resedinta din provincia Santa Cruz (sud), potrivit presei locale.

PRESEDINTA ARGENTINEI a primit primul ajutor la spitalul din capitala provinciei, Rio Gallegos, dar examenele nu au putut sa fie finalizate din cauza unor defectiuni ale aparatului IRM, potrivit portalului online Opi Santa Cruz.

CRISTINA KIRCHNER nu a participat la niciun eveniment public timp de aproape o luna. Ea a fost spitalizata in noiembrie din cauza unei infectii intestinale care a tinut-o departe de palatul prezidential si summitul G20 din Australia.

CITESTE SI: PRESEDINTA ARGENTINEI, Cristina Kirchner, a fost SPITALIZATA 

Ea si-a facut marti prima aparitie publica, sustinand un discurs la Buenos Aires. In martie CRISTINA KIRCHNER a suferit o ENTORSA la glezna stanga, la Roma, in timpul unei vizite oficiale la Vatican, si a fost nevoita sa poate incaltaminte ortopedica la intalnirea cu Papa Francisc.

CRISTINA KIRCHNER, aleasa in 2007 si realeasa in 2011, isi incheie mandatul dupa alegerile din octombrie 2015. In al doilea mandat, ea si-a suspendat in patru randuri activitatea din cauza unor probleme de sanatate. La sfarsitul lui 2013 a fost operata in urma unei hemoragii cerebrale.

Sursa foto: clarin.com