CRISTINA NEAGU este cea mai BUNA HANDBALISTA din LUME – OFICIAL

Jucatoarea romana de handbal CRISTINA NEAGU a fost desemnata joi seara cea mai buna HANDBALISTA a lumii, in 2015, in timp ce Paula Ungureanu este cel mai bun portar al anului trecut.

CRISTINA NEAGU, jucatoarea muntenegrenilor de la Buducnost, a primit cel mai mare numar de puncte in urma voturilor cumulative ale celor 19 membri ai juriului international de jurnalisti de handbal din 17 tari si ale vizitatorilor site-ului Handball-planet, 84. Pe locurile doi si trei s-au situat norvegiencele Nora Mork (52 de puncte) si Heidi Loke (49 de puncte), castigatoarea din 2011, 2013 si 2014.

CITESTE SI: CRISTINA NEAGU, DESEMNATA CEA MAI BUNA JUCATOARE DE LA CM DE HANDBAL

Anul 2015 a fost unul senzational pentru CRISTINA NEAGU, care a castigat Liga Campionilor cu Buducnost si a fost golghetera competitiei. Apoi, in luna decembrie, CRISTINA NEAGU a castigat medalia de bronz cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Danemarca, fiind totodata desemnata cea mai buna jucatoare si reusind de asemenea sa devina golgheterul turneului. Nu in ultimul rand, FRH a desemnat-o pe CRISTINA NEAGU drept cea mai buna handbalista din Romania.

Totodata, Paula Ungureanu face parte din echipa perfecta a anului 2015, cum a fost votata pe Handball-planet, portarul de la HCM Baia Mare facand la randul sau un turneu final foarte bun.

Sursa foto: sport