Cristina Pocora: Aurelia Cristea nu ar trebui audiata, pentru ca este o simpla remaniere pe care o face premierul

CRISTINA POCORA se retrage din functia de purtator de cuvant al PNL

Deputatul PNL Cristina Pocora a spus marti, la comisiile reunite de munca, ca Aurelia Cristea, propusa pentru functia de ministru delegat pentru Dialog Social, nu ar trebui sa fie audiata pentru ca ea vine din PSD pentru un post care era deja al acestui partid, iar acum se face doar o remaniere.

“Cred ca nu sunteti printre preferatii premierului Ponta, pentru ca nu ar fi trebuit sa fiti la audiere. Veniti sa ocupati un post PSD, dumneavoastra fiind membru PSD, la fel ca in situatiile domnului Dusa, Pricopie si Teodorovici”, a spus Pocora.

Ea a invocat articolul 85 din Constitutie, precizand ca, potrivit acestuia, Aurelia Cristea ar fi trebuit sa mearga direct la Cotroceni, fiind vorba doar de o simpla remaniere. “Nu avem ce sa audiem, pentru ca este o simpla remaniere pe care o face premierul”, a spus Pocora. 

Vezi aici cum au decurs audierile in cazul lui Gabriel Oprea, propus la Interne si pentru functia de vicepremier

Propunerea Cristinei Pocora a fost supusa la vot, fiind respinsa cu 26 de voturi “impotriva”, sase “pentru” si cinci abtineri.

Aurelia Cristea a fost audiata de membrii comisiilor parlamentare pentru munca si protectie sociala si ai comisiilor pentru egalitate de sanse si a primit aviz favorabil.

Aurelia Cristea, propusa pentru functia de ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat si a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului National al PSD si vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Cluj.