CRISTINA POCORA: CCR a decis inca din 2006 ca DIFERENTIEREA ALOCATIILOR este NECONSTITUTIONALA

Diferentierea alocatiilor pentru copii este neconstitutionala, iar o decizie in acest sens a fost luata de Curtea Constitutionala inca din 2006, i-a transmis joi vicepresedintele PNL CRISTINA POCORA ministrului Muncii, ROVANA PLUMB.

Raspunsul lui POCORA vine ca urmare a declaratiilor lui PLUMB care a afirmat joi, ca a primit raspunsul CCR in privinta unui posibil proiect vizand alocatiile diferentiate, dar ca aceasta institutie procedural nu se poate pronunta asupra unei initiative legislative decat in momentul in care este adoptata.

“Raspunsul pe care Curtea Constitutionala i l-a transmis doamnei ministru ROVANA PLUMB, referitor la alocatiile diferentiate, incheie inca un episod edificator pentru modul in care PSD intelege sa guverneze — demagogic si fara viziune. I-am atras atentia in nenumarate randuri doamnei ministru asupra faptului ca diferentierea alocatiilor este neconstitutionala si ca o decizie in acest sens a fost luata de Curtea Constitutionala inca din 2006”, a declarat Cristina Pocora, potrivit unui comunicat.

CITESTE SI: PONTA insista cu ALOCATIILE DIFERENTIATE: Trebuie sa o gandim mai TINTIT si mai EFICIENT

In opinia sa, ROVANA PLUMB este “profund deranjata de faptul ca PNL a dublat alocatiile si persista in demagogie ieftina pentru a satisface interesele electorale ale PSD, avand drept scop salvarea aparentelor si recastigarea propriului electorat prin retorica si propaganda”.

“Consider ca acest mod de a guverna, prin acte normative care se refera la 2016, cand PSD nu va mai fi la guvernare, prin initiative care nu au termene clare de adoptare si aplicare si prin masuri pompieristice caracterizate de lipsa de viziune si strategie, trebuie sa inceteze”, a punctat POCORA.

CITESTE SI: ROVANA PLUMB: Ministerul Muncii, proiect prin care ALOCATIILE COPIILOR sa se dea DIFERENTIAT

Guvernul isi propune sa vina in toamna cu un proiect “cu o viziune noua in ceea ce priveste sistemul de asistenta sociala, in special programele de suport pentru familie si pentru copii”, pentru care se va consulta si cu organizatiile neguvernamentale, a spus PLUMB.

Sursa foto www.agerpres.ro