Cristina Pocora: In ceea ce priveste nominalizarea lui Iohannis, rabdare si sa evitam discutii inutile

Victor Ponta este “singura voce autorizata” in privinta nominalizarii lui Klaus Iohannis ca vicepremier si ministru de Interne, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, adaugand ca premierul “a agreat cooptarea” acestuia in guvern, informeaza Mediafax.

“(..) potrivit este sa avem rabdare, sa asteptam revenirea premierului in tara si sa evitam discutiile inutile pe tot felul de teme care n-au legatura cu nominalizarea in sine. Premierul Romaniei este singura voce autorizata sa aiba o pozitie pe aceasta chestiune. De altfel, Victor Ponta a agreat cooptarea lui Klaus Iohannis in Guvern, spunand ca este un mare castig pentru Cabinet sau, urmand ca detaliile tehnice sa fie discutate la nivelul USL”, a spus Pocora, intr-o declaratie remisa agentiei Mediafax.

Citeste si: Crin Antonescu: Vom respecta legea in cazul nominalizarii lui Klaus Iohannis

Cristina Pocora a mai spus ca “propunerile avansate de Partidul National Liberal pentru ocuparea celor patru portofolii in Guvernul Romaniei nu fac obiectul unor discutii in cadrul sedintelor USL, cum, de altfel, nu s-a intamplat nici in alte ocazii cu nominalizarile facute de partidele partenere in USL”.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca detaliile procedurale privind nominalizarea lui Klaus Iohannis ca vicepremier vor fi discutate cu Victor Ponta, dupa ce acesta va decide asupra acceptarii propunerii, liberalul aratand ca asteapta un raspuns al premierului pe acest subiect.

Vicepresedintele PSD Dan Sova a precizat, vineri, ca, in opinia sa, Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier in contextul actual, el aratand ca Executivul ar avea datoria de a merge in Parlament si de a cere un nou vot de incredere, ceea ce ar putea insa genera o noua perioada de instabilitate.

Sursa foto: pnl.ro