Cristina Pocora: Pentru PNL este o pierdere, Relu Fenechiu este un om politic cu experienta

Purtatorul de cuvant al liberalilor, Cristina Pocora, a declarat in urma cu putin timp, referitor la decizia de condamnare a lui Relu Fenechiu la 5 ani de inchisoare, ca PNL nu comenteaza decizia instantei si a subliniat ca sentinta data astazi de Curtea de Apel este o pierdere pentru partid.

“PNL nu comenteaza deciziile instantelor. Pentru PNL este o pierdere, Relu Fenechiu fiind un om politic cu experienta, care a pus bazele unor proiecte liberale. Fenechiu a fost alaturi de PNL cand partidul s-a aflat in opozitie, dar si cand s-a aflat la guvernare. Ne exprimam speranta ca Relu Fenechiu va trece cu bine peste aceasta incercare si va ramane alaturi de PNL. Nu am alte comentarii de facut”, a declarat Cristina Pocora, dupa pronuntarea sentintei de catre magistratii Curtii de Apel.

Relu Fenechiu este de aproximativ 20 de ani membru al PNL si detine calitatea de vicepresedinte al PNL si de sef al organizatiei PNL Iasi.

Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare, decizia fiind luata de Curtea Suprema de Justitie, in dosarul Transformatorul, in care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata, dosar in care a fost condamnat initial la cinci ani de inchisoare, decizie la care a facut recurs. 

Afla aici detalii despre condamnarea lui Relu Fenechiu

Fostul ministru si fratele sau au primit cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de trei ani, plus plata unor despagubiri in valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Decizia este definitiva. 

Potrivit DNA, pe langa achizitiile normale de echipamente si piese de schimb, in perioada 2002 – 2005, SISEE Moldova a realizat si achizitii de la un grup de patru firme – SC La Rocca SRL, SC Tehnorom SRL, SC Fene Grup SA si SC Euro Plus SRL – fara sa respecte prevederile legislatiei cu privire la achizitiile publice, in conditii de favorizare a acestor firme, de la care s-au cumparat, la preturi de produse noi, transformatoare si intreruptoare uzate si vechi, fabricate in anii 1970 – 1980.

Totodata, procurorii au aratat ca 99,98 la suta dintre produsele respective au ramas permanent in stocul SISEE Moldova, devenind in final achizitii de produse vechi, folosite, fara justificare economica, inutile si cauzatoare de prejudicii bugetului societatii, facute cu scopul de a favoriza firmele ce le livrau.

Citeste si: Cristina Pocora ar putea fi numita la Ministerul Muncii

Foto: obiectiv.net