CRISTINA POCORA: PSD intensifica TURISMUL ELECTORAL. BEC nu a luat masuri

CRISTINA POCORA, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL), a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca REPREZENTANTII PSD ar fi intensificat ”TURISMUL ELECTORAL” in mai multe judete, precizand ca inclusiv BEC a luat masuri care ridica semne de intrebare asupra corectitudinii PROCESULUI ELECTORAL, informeaza Mediafax.

”PNL atrage atentia asupra intensificarii in ultimele ore a TURISMULUI ELECTORAL, o specialitate recunoscuta, un brand MARCA PSD (…) Regretam faptul ca autoritatile abilitate, inclusiv BEC, nu au luat masuri sa stopeze TURISMUL ELECTORAL. Din datele pe care le avem pana acum exista un numar mare de voturi pe LISTELE ELECTORALE, ceea ce ridica serioase semne de intrebare cu privire la corectitudinea PROCESULUI ELECTORAL. Dat fiind ca prin decizia BEC nu pot fi eliberate copii de pe LISTELE SUPLIMENTARE, riscam sa avem un PROCES ELECTORAL VICIAT. In ziua alegerilor PSD arata ca nu s-a schimbat, este acelasi partid din trecut cu aceleasi practici nedemocratice si abuzive care sfideaza legea si care vrea sa castige ALEGERILE prin MANIPULARE, TURISM ELECTORAL, FRAUDA si MINCIUNA”, a spus POCORA.

Purtatorul de cuvant al PNL a afirmat ca liberalii au constatat actiuni de ”TURISMUL ELECTORAL” in mai multe localitati, la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Un grup de pacienti in pijamale a fost scos din spital si trimis la vot in Sectorul 5

Ea a precizat ca in localitatea Scornicesti (Olt) peste 1.500 de persoane au fost inscrise in listele suplimentare, in vreme ce in localitatea Negreni sunt circa 305 alegatori pe LISTELE SUPLIMENTARE, in timp ce pe listele permanente se afla 200 de persoane.

CRISTINA POCORA a mentionat ca in Ilfov sunt 12.861 de persoane pe LISTE SUPLIMENTARE, la Botosani – 2.898 de persoane pe listele suplimentare, in timp ce in judetul Timis erau 3.000 de alegatori pe listele suplimentare, iar la Bacau – 9.000. Purtatorul de cuvant al PNL a mentionat ca reprezentantii partidului au semnalat cazuri de turism electoral in Gorj, Dolj sau Hunedoara.

De asemenea, senatorul PNL Tudor Barbu a semnalat faptul ca in anumite sectii de votare din Sectorul 1 al Capitalei sunt situatii in care ponderea celor care au votat pe LISTE SUPLIMENTARE depaseste 30% din totalul voturi exprimate.

Citeste si: INCIDENTE ELECTORALE: Mici, bere si papuci pe post de MITA “acasa” la premierul Ponta. UPDATE 

BEC a emis o circulara prin care se interzice eliberarea catre reprezentantii partidelor politice de copii ale listelor electorale suplimentare din sectiile de votare, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Sursa foto: gandul.info