CRISTINA POCORA: Reducerea CAS, masura benefica doar daca este SUSTENABILA si ASUMATA POLITIC

CRISTINA POCORA, purtatorul de cuvant al PNL, a declarat marti ca liberalii doresc reducerea imediata a CAS, dar ca aceasta masura poate fi benefica doar daca este predictibila, sustenabila si asumata politic.

“Partidul National Liberal doreste reducerea imediata a CAS, masura pe care noi, liberalii am sustinut-o permanent. Faptul ca, in sfarsit, Guvernul Ponta a raspuns solicitarilor noastre reprezinta un prim pas pentru relaxarea cadrului fiscal, insa atragem atentia ca o astfel de masura este benefica doar daca se bazeaza pe trei atribute esentiale: predictibilitate pentru mediul de afaceri, sustenabilitate din partea statului si garantare neconditionata a masurii economice din partea factorului politic”, arata CRISTINA POCORA intr-un comunicat transmis marti presei.

Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, Guvernul Ponta are insa mari probleme in a asigura aceste trei atribute ca piloni ai viitoarei constructii a reducerii CAS.

Citeste si: Legea privind REDUCEREA CAS a trecut de Senat si va fi prezentata Camerei Deputatilor

“Garantarea nu poate fi asigurata de un Executiv care isi propune sa reduca CAS din prima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si marea noastra ingrijorare este sa nu renunte la aceasta masura in prima zi dupa investirea viitorului presedinte. De asemenea, sustenabilitatea este cea mai mare problema a nefundamentatei masuri a Guvernului privind reducerea CAS, iar saptamanile trecute am primit cea mai buna dovada a neseriozitatii Guvernului prin insasi declaratia lui Victor Ponta. Conform primului-ministru, incasarile ANAF de la contribuabilii aflati in insolventa reprezinta baza pe care s-ar sustine reducerea contributiilor. Mai mult, Guvernul Ponta nu a fost capabil sa ofere un raspuns convingator nici semnelor de intrebare ridicate de FMI. De aceea Fondul a plecat fara evaluare, fara incheierea unui raport.  Daca primul-ministru a sustinut ca reducerea CAS cu 5% se poate face si fara acordul FMI, ne intrebam de ce am pierdut atata timp, de ce nu a facut-o in 2013?”, spune deputatul PNL.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Reducerea CAS este o MASURA BUNA, dar pe noi ne pune PE GANDURI abordarea pesedista

CRISTINA POCORA afirma ca Victor Ponta trebuie sa raspunda acestor intrebari si arata ca, in caz contrar, se va considera ca reducerea CAS nu este decat “o manevra electorala a PSD pentru castigarea prezidentialelor prin pacalirea publicului de dreapta si a mediului de afaceri”.

“Acestea sunt aspectele ingrijoratoare, iar nu reducerea CAS in sine, care este o masura buna, pe care PNL o sustine cu fermitate si care produce efecte economice benefice doar daca este sustenabila si asumata politic. Cerem Guvernului o analiza serioasa si profesionista, nu o abordare exclusiv politicianista a unui Executiv axat doar pe propaganda, nu si pe masuri fundamentate pe termen lung”, mai declara CRISTINA POCORA.