CRISTINA POCORA solicita Guvernului sa REDUCA TVA la PRODUSELE PENTRU COPII

Deputatul liberal CRISTINA POCORA solicita Guvernului “sa incurajeze cresterea natalitatii si sa sustina familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru copii”.

“Ar fi o extraordinara mana de ajutor intinsa actualilor si viitorilor parinti din Romania”, argumenteaza CRISTINA POCORA intr-o postare video pe Facebook.

“De ce sa nu se ieftineasca si scutecele, hainutele, laptele dar si celelalte produse pentru copii?”, se intreaba CRISTINA POCORA, care este vicepresedinte al comisiei pentru munca si protectie sociala si presedinte al subcomisiei pentru protectia copilului.

Citeste si: EUGEN TEODOROVICI: REDUCEREA TVA la apa, un sprijin pentru consumatori si operatori

“Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare si reprezinta o problema reala pentru fiecare familie. Tot mai multe cupluri din Romania amana conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor. Rezultatul este o drastica scadere demografica, adancita de la an la an”, mai spune CRISTINA POCORA.

Citeste si: Ministrul Culturii anunta REDUCEREA TVA-ului la CARTE. POZITIA lui VICTOR PONTA

Potrivit deputatului liberal, daca in 1990 in Romania se nasteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborat sub 200.000.