Cristina Stamate a murit! A doua stea a teatrului de revistă care moare în mai puțin de o săptămână

Cristina Stamate, care era internată de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca, a murit luni dimineață, la 71 de ani, anunță Antena 3. Cristina Stamate a fost internată, joi, la Spitalul Floreasca, chiar în ziua în care a fost anunțată moartea actriței Stela Popescu.

“A doua stea a revistei moare. M-am săturat. Vreau sa îl rog pe Dumnezeu sa se oprească. Sa se oprească, că nu mai rezistăm”, a declarat Alexandru Arșinel, la Antena 3.

Medicul Bogdan Oprita declara că actrița Cristina Stamate se află în investigații la Spitalul Floreasca.  “Este venită la noi pentru că i s-a făcut rău. Este în investigații. Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu”, spunea medicul. În 2015 ea a suferit o operație la inima.

Actrița de film și teatru Cristina Stamate, supranumită “Sufletul teatrului de estradă”, s-a născut pe 8 februarie 1946. Și-ar fi dorit să devină avocat, dar a fost îndrumată către actorie.

“Eu mă pregătisem pentru Drept. Nu eram dispusă să pierd nicio zi din viață mea, nu știu unde mă grăbeam așa de tare. La Teatru, aveam colegi care picasera ani la rând înainte să între. Unul picase opt ani la rând. Și mi s-a părut îngrozitor să-ți strici destinul, opt ani din viață, în care putea să facă o altă facultate, o familie, să facă ceva. Și cred că de-aia mi-am jurat că eu nu pierd nicio secundă. Examenul la Teatru l-am avut cu două săptămâni înainte de cel la Drept și am intrat. Dar și acum jelesc că n-am făcut Dreptul”, spunea artista într-un interviu pentru Adevărul, citat de News.ro.

La Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică a intrat la vârstă de 17 ani, fiind  studentă la clasa regizorului Alexandru Finți și mai apoi a Sandei Manu. A absolvit în 1967 și, după un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la București, la Teatrul de Revista “Constantin Tanase”.

A făcut parte din distribuția filmelor “Grăbește-te încet” și “Secretul lui Bachus”. Consacrarea a venit la Teatrul de Revista Constantin Tănase, dar și datorită aparițiilor la emisiuni de televiziune.

La Constantin Tănase a putut fi văzută în “Arca lui Nae și Vasile”, “Bufonii regelui”, “Dai un ban, dar face”, “Idolul femeilor”, “Nimic despre papagali”, “Poftă bună lui Tănase”, “Revista revistelor”,  “Te aștept diseară pe Lipscani”, “Ura… și la gara”, “Vara nu-i că iarnă”. S-a căsătorit la doar 20 de ani. A divorțat 11 ani mai tarziu.

Sursa foto: realitatea