Cristinel Bigiu, seful CJ Buzau, a fost suspendat din functie

Cristinel Bigiu

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost suspendat din functie dupa ce instanta a transmis Prefecturii hotararea prin care acesta a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata.

Prefectul de Buzau, Maria Buleandra, a explicat ca Tribunalul Buzau a trimis in teritoriu, joi dupa-amiaza, decizia privind masura arestarii preventive a lui Cristinel Bigiu, ulterior fiind emis ordinul de suspendare din functie a lui Bigiu.

“Am dat ordinul de suspendare, vineri consilierii judeteni se vor intruni si vor lua act de suspendare. Aceasta situatie va fi trecuta suplimentar pe ordinea de zi din cate am inteles de la Consiliul Judetean”, a declarat, joi, prefectul de Buzau, Maria Buleandra.

Mondo News iti recomanda si: LASAREA IN LIBERTATE A PRESEDINTELUI CJ BUZAU, CRISTINEL BIGIU, O STARE DE PERICOL PENTRU ORDINEA PUBLICA – TRIBUNALUL BUCURESTI

Dupa ce vor lua act de suspendarea lui Bigiu, consilierii vor trebui sa voteze cine va asigura interimatul in fruntea Consiliului Judetean Buzau: Petre Emanoil Neagu (PSD) sau Cristinel Romanescu (PNL).

Presedintele suspendat al CJ Buzau, Cristinel Bigiu, si finul acestuia, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la aceasta infractiune, au fost arestati, in 7 decembrie, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Mondo News iti recomanda si: BILANTUL PENALILOR DIN CONSILIILE JUDETENE. Cine sunt sefii de consilii care au avut sau au probleme cu legea