Cristinel Bostan, primarul din Sascut, Bacau, ARESTAT preventiv

Cristinel Bostan, primarul comunei Sascut,  a primit, luni seara, din partea unei instante a Judecatoriei Bacau, mandat de arest preventiv pentru 29 de zile pentru continuarea cercetarilor intr-un dosar penal deschis pentru coruptie si furt de energie electrica. Decizia a fost luata dupa mai bine de cinci ore de dezbateri.

O decizie asemanatoare in acelasi caz au dat magistratii bacauani si pentru Ciprian Anisei, Claudiu Popovici si Marius Bogdan Chitescu, persoane avand functii de conducere si control in cadrul societatii comerciale E.ON Moldova S.A.

Stefan Andries, proprietarul firmei Anca Rom din Bacau, este singurul dintre cei retinuti luni in acelasi dosar care urmeaza a fi cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi localitatea.

Citeste si: FLORIN POPESCU, salvat din nou de colegi! Decizia privind arestarea sa, amanata din lipsa de cvorum

“Exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada noiembrie 2013 — aprilie 2014, suspectii se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu, urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane”, sustin procurorii care ancheteaza cazul.

Avocatii celor patru arestati preventiv au declarat ca vor face recurs la decizia judecatorilor bacauani.

“Clientul meu este urmarit penal pentru o asa-zisa acceptare a unei promisiuni indirecte. Ne-au fost prezentate niste franturi din cateva interceptari telefonice, din care reiese ca persoana pe care o reprezint, Marius Chitescu ar fi facilitat rezolvarea unei contestatii depuse la sediul E.ON de catre un alt inculpat in dosar (Cristinel Bostan n.r.). Intr-adevar, contestatia s-a rezolvat intre timp, insa in comisia de reexaminare, fara a avea legatura cu cel pe care il reprezint”, a declarat avocatul Cristian Cojocaru, aparatorul inculpatului Chitescu Bogdan Marius, conform Agerpres.

Citeste si: CONTESTATIA magistratului STAN MUSTATA va fi judecata marti la ICCJ

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, fiind cercetat pentru acte de coruptie, impreuna cu alte 13 persoane, oameni de afaceri si salariati ai S.C E.ON Moldova, adusi la audieri in cursul aceleiasi zile, dupa efectuarea a 14 perchezitii domiciliare in municipiile Bacau si Iasi, au declarat, pentru AGERPRES, surse din randul anchetatorilor.