Cristoiu: PNL va strivi toate partiduletele, si mai ales Partidul Miscarea Populara

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat joi seara, in timpul emisiunii Jocuri de Putere, ca o data cu trecerea Partidului National Liberal (PNL) in opozitie, aceasta a devenit o opozitie veritabila si ca liberalii vor „strivi” toate partiduletele, in special Partidul Miscarea Populara, informeaza Realitatea Tv.

 “In sfarsit, avem un partid de opozitie. A fost un moment urias, extrem de benefic pentru Romania. Acest partid de opozitie (n.red. PNL) va strivi toate partiduletele, si mai ales Partidul Miscarea Populara. Domnul Traian Basescu are acum interesul sa faca vreo trei PNL-uri mici, trei PDL-uri. Cu cat sunt mai multe, cu atat acest partid iubit de domnia sa, Miscarea Populara, ar putea sa creasca.

Citeste si: Crin Antonescu: Ponta se dovedeste crescut la scoala traditionalei lacomii PSD-iste

Celelalte partide, chiar si PDL-ul, sunt umbrite. A fost un momentu urias, benefic pentru Romania. Avem in sfarsit o echilibrare. Si pentru Ponta e un moment benefic pentru ca il ascute. Cand stai pe 80%, dormi. Incepi sa inveti negocierile acum”, a spus Ion Cristoiu.

Analistul politic a  mai declarat ca un astfel de moment nu ar fi putut exista daca aveam o opozitie de tip PNL: “Martea neagra nu ar fi fost posibila daca noi aveam o opozitie de tip PNL. De ce? Pentru ca in momentul in care ai o asemenea opozitie ai oameni in toate comisiile si iti blocheaza masura”.

“Eu cred ca incearca, dar cred ca nu ar fi corect nici macar ca om politic. Daca este presedintele Romaniei si are un minim patriotism, trebuie sa inteleaga ca avem o politica echilibrata. Trebuie sa redevina presedintele Romaniei. Ultimul discurs nu a fost de presedinte”, a mai spus Cristoiu atunci cand a fost intrebat daca presedintele Traian Basescu va incerca sa atace PNL.

In urma cu cateva zile, Ion Cristoiu a declarat ca daca PNL va trece in opozitie, USD nu va mai fi un monstru, ci mai degraba o piticanie.

Sursa foto: dcnews.ro