CRISTOIU: Sluga lui VICTOR PONTA, penalul TIBERIU NITU n-a invatat nimic din lectia ALINA BICA!

ION CRISTOIU il ataca pe procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, caracterizandu-l drept „sluga lui VICTOR PONTA” si precizand ca Parchetul General lucreaza la ordine politice in dosarul de amenintare pe numele lui TRAIAN BASESCU.

ION CRISTOIU nu considera ca plangerea GABRIELEI FIREA ar trebui luata in serios de magistrati deoarece este o etapa din lupta politica impotriva fostului presedinte al Romaniei.

„Sluga lui VICTOR PONTA, penalul TIBERIU NITU n-a invatat nimic din lectia ALINA BICA!

CITESTE SI: DAN VOICULESCU IL FACE PRAF PE VICTOR PONTA: MINCINOS SAU NEPUTINCIOS?

Despre gestul Parchetului General condus de penalul TIBERIU NITU, una din ultimele slugi ale lui VICTOR PONTA, de a lua in serios o fandoseala politicianista, una dintre sutele, miile de initiative zise si de imagine ale partidelor postdecembriste – depuneri de plingeri penale la Parchet ca formula de a atrage atentia ca ele exista – am scris pe cristoiublog, joi, 19 martie 2015 urmatoarele:

„13 aprilie 2014. Pe fondul eternei batalii politice dintre Traian Basescu si Victor Ponta Senatul Romaniei infiintase o Comisie de ancheta privind terenurile de la Nana, achizitionate de presedinte.

Comisia n-ajunge la nici un rezultat.

Nici n-avea cum, daca ne gindim ca infiintarea ei nu urmarise descoperirea Adevarului, ci o manevra electorala a PSD condus de VICTOR PONTA.

GABRIELA FIREA, o politiciana ambitioasa, ca toate nou intratele in politica, se afirma ca purtatoare de cuvint a Comisiei prin declaratiile sale agresive la adresa lui TRAIAN BASESCU.

In stilul care-l caracterizeaza, TRAIAN BASESCU nu scapa prilejul de a-i da o replica tare politicianei GABRIELA FIREA:

„Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.

TRAIAN BASESCU avusese replici mult mai aspre decit aceasta. Nimeni nu se gindise sa-i faca plingere penala, socotind ca ar pierde timp si bani inscriind un moment tipic confruntarilor politice de pe meleagurile noastre turcite intr-un demers juridic.

VICTOR PONTA vede insa in Declaratia lui TRAIAN BASESCU un ce profit electoral.

CITESTE SI: VICTOR PONTA O IRONIZEAZA PE ALINA GORGHIU INTR-UN MESAJ MARCA “IT’S THE ECONOMY”

GABRIELA FIREA, senatoare, mama, sotie si femeie slaba de inima, avusese cosmaruri la gindul ca intr-o zi n-avea sa-si mai gaseasca sotul acasa ca urmare a Declaratiei lui TRAIAN BASESCU. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grabeste sa exploateze momentul:

TRAIAN BASESCU o santajase pe senatoarea GABRIELA FIREA prin aceasta amenintare, pentru ca senatoarea sa nu mai fie atit de harnica in anchetarea tranzactiei Nana. Pentru ca taraboiul electoral sa fie si mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunt de santaj impotriva lui TRAIAN BASESCU. La vremea respectiva, refuzind sa intre intr-o comedie electorala de doi bani, Crin Antonescu si Kelemen Hunor n-au semnat petitia.

Politiceste gestul GABRIELEI FIREA si manevra PSD aveau valoare.

Din punct de vedere juridic, erau nule.

Ca procuror trebuia sa fii sau timpit sau sluga lui TIBERIU NITU ca sa viri Justitia in rahatul acesta electoral.

Pe scurt, nu incapea indoiala ca asistam la una dintre scenetele politicianiste din Romania postdecembrista. Dupa decembrie 1989 astfel de momente catavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat in seama, dindu-si seama ca sunt simple hirjoneli intre politicieni. Nici macar cei care le-au pus la cale n-au crezut in seriozitatea lor.

Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de TIBERIU NITU a dat curs plingerii si a inceput urmarirea penala impotriva lui TRAIAN BASESCU”, a scris ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto: gandul