Criza din Ucraina. 12 nume noi pe lista UE a sanctiunilor impotriva Rusiei

Uniunea Europeana a adaugat inca 12 de nume pe lista oficialilor, inclusiv persoane de rang inalt, care trebuie sa fie sanctionati pentru anexarea Crimeea la Rusia, a anuntat, vineri, presedintele francez Francois Hollande.

“Vor exista 33 de persoane pe aceasta lista”, a declarat Hollande dupa prima zi a summit-ului UE, dominat de criza din Ucraina . “Rusia trebuie sa inteleaga ca nu poate continua astfel. Rusia trebuie sa urmeze calea dialogului”, a adaugat el.

Potrivit unei surse europene, unele dintre persoanele care se afla pe lista celor sanctionati “fac parte din anturajul apropiat” al presedintelui rus Vladimir Putin.

Citeste si: SUA SI JAPONIA AMENINTA CA VOR SANCTIONA RUSIA ! VEZI RASPUNSUL RUSILOR LA ADRESA AMERICANILOR

Uniunea Europeana a anuntat la inceputul acestei saptamani prima lista cu 21 de persoane, printre care prim-ministru pro-rus din Crimeea si comandantul Flotei ruse din Marea Neagra.

Noua lista, care va fi publicata vineri, “este destul de apropiata celei a Statelor Unite”, a mai spus Francois Hollande. “Ea vizeaza oficiali ucraineni si rusi implicati” in referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia, a anuntat el.

Sanctiunile constau in restrictii de vize si in blocarea averilor in UE.

Totodata, lista americana contine 31 de persoane, printre care Segrhei Ivanov, seful Administratiei Prezidentiale, adjunctul sau, Aleksei Gromov, sau Serghei Nariskin, presedintele Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus).

Sursa foto: lovingenergies.spruz.com