CRIZA fara PRECEDENT : Numarul IMIGRANTILOR ILEGALI care au sosit in Europa a ajuns la 237.000

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a anuntat, vineri, ca numarul imigrantilor ilegali care au sosit in Europa de la inceputul anului 2015 a ajuns la 237.000.

De asemenea, comisarul european pentru imigratie, Dimitris Avramopoulos, a declarat ca aceasta este cea mai grava criza a refugiatilor dupa al Doilea Razboi Mondial cu care trebuie sa se confrunte Europa,  transmit agentiile EFE si AFP, citate de Agerpres.

Anul trecut, circa 219.000 de imigranti ilegali au ajuns in Europa, cei mai multi din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, dar si din tari africane.

In 2015, potrivit ultimelor date oficiale, in Grecia au ajuns 135.000 de imigranti ilegali, iar in Italia aproape 94.000.

CITESTE SI: TSIPRAS: GRECIA nu poate face fata PROBLEMEI IMIGRATIEI; Are nevoie de AJUTORUL UE

Cei mai multi dintre acestia vin din Eritreea, aproape 25.000, Nigeria -12.000, Somalia, Siria, Gambia si Bangladesh.

“Europa gestioneaza cu greu importantul aflux de persoane care cauta un refugiu in interiorul frontierelor noastre”, a declarat vineri la o conferinta de presa, la Bruxelles, comisarul european pentru imigratie, Dimitris Avramopoulos.

CITESTE SI: UNGARIA: TRANSPORTUL IMIGRANTILOR EXTRACOMUNITARI aduce aminte de MASURILE NAZISTE IMPOTRIVA EVREILOR

“Ceea ce trebuie sa facem (…) este sa ne organizam sistemul pentru rezolva aceasta problema intr-un mod decent, civilizat si european”, a mai explicat acesta.

Sursa foto b1