CRIZA GRECIA: ALEXIS TSIPRAS spune ca nu a primit mandat pentru un GREXIT

CRIZA GRECIA. Premierul elen ALEXIS TSIPRAS a facut apel vineri la parlamentarii din partidul sau, SYRIZA, sa sustina propunerile executivului de la Atena in schimbul unui ajutor financiar din partea creditorilor, intr-o tentativa de ultim moment de a evita un COLAPS in GRECIA, a anuntat o oficialitate guvernamentala, informeaza Reuters.

‘Ne confruntam cu decizii cruciale’, le-ar fi spus ALEXIS TSIPRAS parlamentarilor sai, potrivit sursei citate. ‘Am obtinut un mandat pentru un acord mai bun decat ultimatumul pe care ni-l daduse Eurogrupul, dar cu siguranta nu am primit un mandat pentru a scoate GRECIA din ZONA EURO, ar fi avertizat premierul elen.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: PROPUNERILE GUVERNULUI de la ATENA – OFICIAL

Parlamentul elen se reuneste vineri in sesiune de urgenta pentru a decide daca acorda mandat guvernului grec pentru a negocia cu creditorii internationali un acord pentru un al treilea pachet de ajutor in schimbul unor reforme. Totodata, propunerile de reforma urmeaza sa fie analizate si de creditori, dupa care vor fi prezentate sambata ministrilor de finante din zona euro, inainte de summitul extraordinar al celor 28 de state ale Uniunii Europene (UE), convocat duminica la Bruxelles.

Sursa foto: bbc.co.uk