CRIZA GRECIA: ATENA vrea sa ajunga la un acord cu creditorii pentru a redeschide bancile

CRIZA GRECIA. Propunerile facute saptamana trecuta de Guvernul Greciei sunt inca in vigoare, dar au fost efectuate unele ‘imbunatatiri’, a afirmat, marti, un oficial guvernamental elen, inaintea summit-ului ministrilor de Finante din zona euro, transmite Reuters.

CRIZA GRECIA. Aceste propuneri vor fi discutate la intalnirile liderilor din zona euro, a anuntat oficialul. Acesta a adaugat ca Atena vrea sa ajunga curand la un acord cu creditorii internationali, astfel incat sa fie restabilita finantarea sistemului bancar elen, care se confrunta cu un posibil colaps, daca restrictiile impuse saptamana trecuta nu sunt curand ridicate.

CITESTE SI: Presedinte EUROGRUP: O noua cerere de AJUTOR FINANCIAR a GRECIEI catre zona euro este ‘iminenta’. UPDATE 

CRIZA GRECIA. ‘Acele propuneri se refera la reforme, finantare, un program de investitii si un acord privind datoria’, a afirmat oficialul, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Duminica trecuta, premierul elen ALEXIS TSIPRAS a anuntat impunerea unor restrictii asupra miscarilor de capital, limitand retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. In plus, oficialul a informat ca bancile elene vor fi inchise pana pe 6 iulie, dar perioada a fost prelungita pana miercuri, 8 iulie.

CRIZA GRECIA. Luni, BCE a anuntat ca mentine linia de finantare de urgenta (ELA) destinata creditorilor eleni la actualul nivel restrictionat si va inaspri conditiile de acordare a finantarii, majorand garantiile solicitate in schimbul fondurilor. Decizia BCE va limita optiunile autoritatilor de la Atena.

CITESTE SI: AUTORITATILE GRECESTI solicita o SOLUTIE PROVIZORIE de FINANTARE pentru luna iulie 

In prezent, finantarea de urgenta oferita de BCE bancilor elene este limitata la 89 de miliarde de euro.

Sursa foto: realitatea.net