CRIZA GRECIA: Conditiile DURE ale creditorilor internationali ar putea duce la CADEREA guvernului TSIPRAS

CRIZA GRECIA. CONDITIILE DURE  impuse Atenei de creditorii internationali ar putea duce la CADEREA GUVERNULUI de stanga condus de ALEXIS TSIPRAS si cauza panica in GRECIA.

Chiar inainte ca detaliile acordului sa fie cunoscute, ministrul muncii elen PANOS SKOURLETIS a denuntat, intr-o interventie televizata, termenii intelegerii, afirmand ca ACORDUL ar putea duce la NOI ALEGERI in GRECIA in acest an. ”Chiar acum exista o problema cu majoritatea guvernamentala (in parlament). Nu pot acuza pe nimeni care nu va spune ‘da’ acestui acord. Nu incercam sa facem sa arate mai bine acest acord si spunem clar: acest acord nu ne reprezinta”, a spus oficialul grec.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL: BANCILE din GRECIA vor fi RECAPITALIZATE cu 25 de miliarde de euro 

CRIZA GRECIA. Daca SUMMIT-ul ZONEI EURO ar fi esuat, GRECIA ar fi fost acum pe marginea prapastiei, cu bancile comerciale in prag de colaps si perspectiva emiterii unei monede paralele cu euro si a unei iesiri din uniunea monetara.

SASE SETURI de MASURI DURE, printre care taierea cheltuielilor si reforma sistemului de pensii, vor trebui adoptate de Atena pana miercuri (15 iulie), la ora 24.00, si aprobate de parlamentul elen pentru ca negocierile cu creditorii internationali sa poata incepe.

CITESTE SI: ACORD pentru SALVAREA GRECIEI. Negocierile MARATON s-au incheiat. UPDATE 

In probabil singura concesie facuta lui ALEXIS TSIPRAS dupa impunerea unui set de conditii dure, GERMANIA a renuntat la optiunea iesirii temporare a Greciei (pentru cinci ani) – GREXIT – din ZONA EURO.

Sursa foto: the guardian