CRIZA GRECIA: Guvernul a finalizat PRIVATIZAREA a 14 AEROPORTURI REGIONALE

Privatizarea a 14 AEROPORTURI REGIONALE DIN GRECIA a fost finalizata in mod oficial, dupa ce Guvernul de la Atena a aprobat saptamana trecuta TRANZACTIA iar decizia a fost publicata marți in monitorul oficial, transmite AFP, citat de Agerpres.

Vanzarea celor 14 aeroporturi regionale catre consorțiul german Fraport-Slentel pentru suma de 1,23 MILIARDE DE EURO, care a fost aprobata deja de precedentul Guvern grec, a fost INGHETATA INSA DE VICTORIA LUI ALEXIS TSIPRAS la alegerile din luna ianuarie. Inițial, Guvernul lui Tsipras dorea sa modifice unele condiții din acordul de privatizare insa pe baza contractului publicat in mod oficial nu a fost introdusa niciun fel de modificare fața de contractul inițial. Aceasta este PRIMA OPERATIUNE DE PRIVATIZARE finalizata de Guvernul Tsipras.

Cele 14 aeroporturi regionale sunt cele din Thessaloniki, Kerkyra, Chania, Kefalonia, Zakynthos, Aktio, Kavala, Rhodes, Kos, Samos, Mytilene, Myconos, Santorini si Skiathos.

CITESTE SI: GRECIA: ACORD AL EUROGRUPULUI PENTRU UN AL 3-LEA PROGRAM DE AJUTOR (86 MILIARDE DE EURO)

Conform memorandumului semnat de autoritațile de la Atena cu creditorii internaționali, Grecia va trebui sa privatizeze rapid PORTURILE, AEROPORTURILE REGIONALE si OPERATORUL RETELEI ENERGETICE A TARII — ADMIE.Conform memorandumului de 29 de pagini, castigurile din privatizare, excluzand acțiunile bancilor, sunt estimate la 6,4 miliarde de euro in perioada 2015 — 2017.

Ministrii de Finanțe din zona euro (Eurogrup) ar urma sa se intalneasca vineri pentru a aproba cel de-al TREILEA PROGRAM DE ASISTENTA FINANCIARA acordat Greciei, in valoare de 85 de miliarde de euro (93,79 miliarde de dolari).

Sursa foto: greekreporter