CRIZA GRECIA: Guvernul de la ATENA a depus in Parlament al doilea pachet de REFORME

CRIZA GRECIA. Guvernul elen condus de ALEXIS TSIPRAS a depus marti in parlament proiectul legislativ referitor la cel de-al doilea pachet de MASURI de REFORMA, cerut de creditorii internationali pentru a garanta un nou IMPRUMUT pentru GRECIA, transmite AFP, citand o sursa din legislativul de la Atena.

CRIZA GRECIA. Acest al doilea pachet de MASURI de REFORMA include aplicarea directivei europene adoptate in 2013 in timpul crizei din Republica Cipru, ce garanteaza depozitele bancare de pana la 100.000 de EURO, precum si o reforma a codului de procedura civila, vizand simplificarea si accelerarea procedurilor si reducerea costurilor.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: BANCILE se REDESCHID luni, iar TVA se majoreaza cu 10 puncte procentuale

CRIZA GRECIA. Sindicatul functionarilor publici, Adedy, a anuntat pentru miercuri seara o manifestatie de protest in fata parlamentului, unde textul va fi dezbatut in procedura de urgenta. Votul va constitui un nou test pentru guvernul condus de ALEXIS TSIPRAS, dupa ce mai mult de o cincime dintre deputatii partidului sau Syriza (stanga radicala) s-au opus PRIMULUI PACHET de MASURI de AUSTERITATE, in urma cu o saptamana. Masurile, dintre care cele mai importante au fost MAJORAREA TVA si a cotizatiilor sociale si o REFORMA a PENSIILOR, au fost totusi aprobate cu votul opozitiei de dreapta si socialiste.

CRIZA GRECIA. In ultimele zile, analistii au comentat ca guvernul de coalitie format cu Grecii Independenti (un mic partid suveranist) va fi constrans sa recurga la alegeri anticipate in lunile urmatoare daca dezertarile vor continua in randul grupului parlamentar al Syriza. Premierul Tsipras a efectuat o remaniere a cabinetului in urma cu patru zile, declarandu-se hotarat sa-si continue mandatul cu ‘un guvern minoritar’ pentru a garanta finalizarea cat mai curand posibil a acordului privind un nou imprumut, prevazut prin acordul semnat la 12 iulie, la Bruxelles, cu zona EURO.

CITESTE SI: GRECIA a platit 2 miliarde de euro catre FMI

CRIZA GRECIA. Luni, noul purtator de cuvant al guvernului, Olga Gerovassili, a respins eventualitatea unor alegeri anticipate, explicand ca acestea ‘nu ar fi utile’ intr-o perioada in care executivul se concentreaza pe finalizarea acordului cu creditorii internationali.

Sursa foto: the guardian