CRIZA GRECIA: Guvernul de la Atena a rambursat BCE o noua RATA SCADENTA

GRECIA a rambursat joi, Bancii Centrale Europene (BCE) o rata scadenta de 3,4 miliarde datorate, dupa ce miercuri ministrii de Finante din zona EURO i-au aprobat tarii o transa de 23 miliarde de EURO, a spus o sursa apropiata guvernului.

CRIZA GRECIA. Suma, formata din 3,2 miliarde de EURO principal si 200 de milioane dobanda a fost platita joi dimineata devreme, alaturi de 7,16 miliarde de euro un CREDIT punte acordat luna trecuta tarii de acelasi creditor.

CITESTE SI:  CRIZA GRECIA: TRANSA DE 186,3 MILIOANE DE EURO RAMBURSATA CATRE FMI

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat, miercuri seara, o prima transa din cel de-al treilea program de ASISTENTA FINANCIARA pentru GRECIA, care urma sa va permita autoritatilor de la Atena sa achite o rata scadenta dintr-un IMPRUMUT de la BCE.

Aceasta prima transa in valoare de 26 de miliarde de euro va fi impartita in mai multe plati.

CITESTE SI:  GRECIA: PARLAMENTUL A APROBAT ACORDUL TEHNIC CU CREDITORII INTERNATIONALI

CRIZA GRECIA. Prin cel de-al treilea program de asistenta financiara GRECIA va primi in decurs de cinci ani, un AJUTOR FINANCIAR in valoare de 86 de miliarde de euro. Tara va trebui sa adopte, in schimb, o serie de reforme macroeconomice, in sensul cresterii taxelor si reducerii deficitului bugetar, pentru a obtine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Sursa foto: ziarul financiar