CRIZA GRECIA: Premierul italian ii cere GERMANIEI sa nu UMILEASCA GRECIA

GRECIA nu trebuie lasata sa paraseasca ZONA EURO, a declarat duminica premierul italian MATTEO RENZI, adaugand ca va cere guvernului german sa accepte acordul propus de executivul elen si sa nu UMILEASCA Atena, transmite Reuters.

“Acum trebuie sa prevaleze bunul-simt si sa se ajunga la un acord. ITALIA nu vrea ca GRECIA sa iasa din ZONA EURO, iar GERMANIEI ii transmit: DESTUL”, a spus MATTEO RENZI, conform editiei de duminica a cotidianului italian Il Messaggero. Liderii din ZONA EURO se reunesc duminica la Bruxelles pentru a decide soarta GRECIEI, pe fondul diviziunilor dintre statele membre al uniunii monetare privind acceptarea sau respingerea propunerilor de reforma inaintate de guvernul elen condus de ALEXIS TSIPRAS.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: GERMANIA ar lua in calcul o iesire a GRECIEI din ZONA EURO timp de 5 ani 

“Acum, dupa ce Tsipras a facut propuneri in linie cu solicitarile europene, trebuie neaparat sa semnam un acord. Este de neconceput sa umilim un partener european, dupa ce GRECIA a cedat aproape in toate privintele”, a mai spus MATTEO RENZI. Pe de alta parte, la Atena, un membru important al partidului de guvernamant Syriza a spus ca GERMANIA incearca sa UMILEASCA GRECIA prin inaintarea de noi solicitari pentru un plan de ajutor, potrivit Reuters.

“Este vorba despre o incercare de UMILIRE a GRECIEI si a grecilor sau de rasturnare a guvernului condus de (premierul Alexis) Tsipras”, a spus, la un post de televiziune, Dimitrios Papadimoulis, vicepresedinte al Parlamentului European si membru al Syriza. Ministerul de Finante german ar fi inaintat sambata un document prin care cere masuri suplimentare din partea Atenei sau o ‘suspendare’ pe cinci ani a apartenentei Greciei la zona euro.

CITESTE SI: SUMMIT-ul EXTRAORDINAR al LIDERILOR UE privind GRECIA a fost ANULAT 

Sursa foto: corierre.it