CRIZA GRECIA: TSIPRAS i-a amenintat pe rebelii din SYRIZA cu ALEGERI ANTICIPATE

CRIZA GRECIA. Premierul ALEXIS TSIPRAS i-a avertizat pe rebelii din cadrul SYRIZA – formatiunea de extrema-stanga pe care o conduce – care se opun planului de salvare a GRECIEI, ca ar putea sa fie nevoit sa convoace ALEGERI ANTICIPATE in cazul in care ar ramane fara o majoritate parlamentara, relateaza Euronews.

CRIZA GRECIA. ALEXIS TSIPRAS are de infruntat joi o sedinta dura a Comitetului Central al partidului, in contextul in care numerosi membri si-au exprimat furia fata de faptul ca prevederile noului plan de salvare sunt cu mult mai stricte decat cele respinse recent de greci prin referendum. 

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: Parlamentul de la Atena a votat al doilea PACHET de REFORME 

CRIZA GRECIA. ALEXIS TSIPRAS le-a aruncat manusa rebelilor care se opun austeritatii miercuri, intr-un amplu interviu radiodifuzat. Concomitent, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o online, sefa Fondului Monetar International (FMI) Christine Lagarde a indemnat la o restructurare semnificativa a datoriei Greciei in cadrul planului per ansamblu.

CRIZA GRECIA. “Va fi nevoie de o finantare suficienta pentru ca programul sa fie credibil si de elementul de restructurare a datoriei, care-i va permite economiei GRECIEI sa mearga, nu neaparat pe doua picioare asa cum am spus eu, ci in patru labe. Sunt necesare reforme structurale, fiscale, finantarea si restructurarea datoriei”, a declarat ea. 

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: TSIPRAS ar fi cerut lui PUTIN 10 MILIARDE DE DOLARI pentru a pregati GREXIT-UL 

CRIZA GRECIA. Un procuror grec investigheaza eventuale infractiuni comise prin planificarea de urgenta a fostului ministru al Finantelor Yanis Varoufakis de a crea o moneda alternativa in cazul in care Grecia ar parasi zona euro. Yanis Varoufakis a continuat sa alimenteze disidenta in randul SYRIZEI, denuntand acordul cu privire la planul de salvare aproape zilnic.

Sursa foto: bbc