CRIZA IMIGRANTILOR: Proiect de lege in GERMANIA pentru constructia unui gard anti-refugiati

Dupa ce au criticat decizia Ungariei de a ridica un gard pentru opririrea refugiatilor, nemtii ar vrea acum ridicarea unui gard propriu.

Nu mai putin de 188 de parlamentari germani, unii dintre ei din partidul Angelei Merkel, au pregatit un proiect de lege privind construirea unui gard pe portiuni ale frontierei. 

Potrivit The Telegraph, actul normativ urmeaza sa fie inaintat cancelarului daca nu va veni in cateva saptamani cu o solutie la criza imigrantilor.

Propunerea vine dupa ce seful sindicatului politistilor germani a avansat aceeasi idee recent. Ba mai mult, Rainer Wendt a facut apel la liderii germani sa indemne restul Uniunii Europene sa adopte masuri mai dure impotriva imigrantilor. 

CITESTE SI: GERMANIA: Mii de PARTIZANI si ADVERSARI ai miscarii islamofobe PEGIDA s-au adunat in centrul DRESDEI

Informatiile vin in contextul in care cancelarul Germaniei a mers duminica in Turcia pentru a negocia cu Ankara o solutie pentru oprirea valului de refugiati. In timpul vizitei la Ankara, Merkel a laudat efortul constant al Turciei in vederea primirii de refugiati sirieni si a promis ca va ‘redinamiza’ procesul aderarii Turciei la Uniunea Europeana daca guvernul de la Ankara va opri imigrantii din drumul lor catre blocul comunitar.  Mesajul ei a fost insa criticat de premirul Agmet Davutoglu, care a declarat ca tara sa nu este un lagar de concentrare. 

CITESTE SI: Premierul DAVUTOGLU catre MERKEL: TURCIA nu este un LAGAR DE CONCENTRARE pentru REFUGIATI

Intre timp, peste 10.000 de imigranti au fost tinuti pe loc in Serbia, dupa ce au traversat Macedonia in weekend. In cele din urma, dupa zile bune petrecute in firg, ploaie si noroi, autoritatile croate au deschis granita cu Serbia si le-au permis oamenilor sa intre pe teritoriul tarii.

Sute de mii de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au dat navala vara aceasta in Europa, cei mai multi cu destinatia Germania, care acorda importante ajutoare sociale.

Sursa foto: realitatea