CRIZA IMIGRANTILOR: Sute de plangeri pentru “inalta tradare”, depuse impotriva ANGELEI MERKEL

Aproximativ 400 de plangeri pentru “inala tradare” au fost depuse impotriva cancelarului german Angela Merkel, anunta justitia germana, relateaza Agerpres, citand AFP.

Aproape 400 de cererei au fost depuse la Parchetul Federal din Karlsruhe, a declarat purtatorul de cuvant al acestuia, Frauke Koehler. Acesta a refuzat sa faca vreo precizare in legatura cu continutul plangerilor. 

Angela Merkel este asupru criticata pentru politica sa de deschidere a granitelor in fata imigrantilor care fug de saracie. Potrivit cotidianului de stanga Tageszeitung (TAZ), cererile ar veni din partea unor organizatii de extrema dreapta. Chiar si asa, se poate vorbi de inalta tradare doar in conditiile in care autorul “actioneaza prin violenta sau amenintand cu violenta”, mai spune TAZ.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL: Avem nevoie de ajutorul Turciei pentru a rezolva criza migrantilor

Germania ar urma sa primeasca in acest an peste 800.000 de solicitanti de azil, o provocare considerabila pentru o tara in mod cert prospera, dar care pare in cautare de solutii pentru gazduirea refugiatilor. 

Popularitatea Angelei Merkel a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, in urma modalitatii de a gestiona criza refugiatilor adoptata de aceasta. 33% dintre germani vor demisia cancelarului din cauza politicii sale de deschidere fata de imigranti, arata un sondal al Focus Online.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: DREPTUL LA AZIL in GERMANIA, mai greu de obtinut incepand de sambata

Sursa foto: huffingtonpost