CRIZA IMIGRANTILOR: Traficul feroviar intre Austria si Ungaria, reluat. Slovenia, controale la granita cu Ungaria

Traficul feroviar intre Ungaria si Austria va fi redeschis, incepand de vineri, ora 00:00, sub rezerva unor decizii de ultima ora, generate de evolutia situatiei la granite, informeaza CFR Calatori, citand o informare primita de la Administratia feroviara din Austria (OBB).

“Administratia feroviara din Austria (OBB) a transmis CFR Calatori o informare, potrivit careia, incepand cu data de 18 septembrie 2015 — ora 00:00, traficul feroviar intre Ungaria si Austria va fi redeschis, sub rezerva unor decizii de ultima ora, generate de evolutia situatiei la granite”, se spune intr-un comunicat remis de companie.

Potrivit sursei citate, incepand de joi, 17 septembrie, trenul international DACIA 346 Bucuresti Nord — Budapesta — Viena va circula pana la destinatie, iar incepand de vineri, 18 septembrie, trenul Dacia IR 347 va circula de la Viena la Bucuresti Nord.

CITESTE SI: Summit extraordinar al UE dedicat CRIZEI REFUGIATILOR, pe 23 septembrie

CFR Calatori sfatuieste pasagerii ca, inainte de efectuarea calatoriei, sa solicite informatii despre circulatia trenurilor internationale in statiile de cale ferata, sa consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro sau sa sune la numarul de telefon 021/9521 (trafic intern).

In schimb, Slovenia reintroduce temporar controalele la granita cu Ungaria incepand de joi, a anuntat Comisia Europeana, potrivit careia decizia pare sa corespunda regulilor ce guverneaza spatiul Schengen, relateaza DPA.

‘Reintroducerea temporara a controalelor la granita intre statele membre este o posibilitate exceptionala prevazuta in mod explicit si reglementata de Codul Frontierelor Schengen in cazul unei amenintari grave a ordinii publice sau a securitatii interne’, a mentionat Comisia Europeana. 

CITESTE SI: INCIDENTE la granita dintre Ungaria si Serbia: 29 de persoane au fost arestate, inclusiv un “terorist”. UPDATE

Controalele la granita slovena vor fi efectuate pentru o perioada de 10 zile, potrivit executivului UE. Slovenia este a treia tara din UE, dupa Germania si Austria, care reintroduce oficial controalele la granita in contextul crizei migratiei din Europa. 

Sursa foto: realitatea