CRIZA IMIGRANTILOR: UE creeaza un FOND DE AJUTOR de 1,8 miliarde de euro pentru AFRICA

Uniunea Europeana a anuntat joi, in speranta de A LIMITA CRIZA IMIGRANTILOR, crearea unui FOND DE AJUTOR PENTRU AFRICA in valoare de 1,8 miliarde de euro si pe care STATELE MEMBRE SUNT INVITATE SA-L COMPLETEZE pentru a dubla suma disponibila, transmite AFP.

Pentru moment, contributiile promise de tarile europene nu ajung decat la un total de circa 78 de milioane de euro in plus fata de suma deja alocata la nivelul UE, conform Comisiei Europene.

Acest “fond fiduciar de urgenta” urmareste sa combata “cauzele profunde ale imigratiei ilegale din Africa”, a subliniat, in capitala malteza La Valletta, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Acest nou instrument ar trebui sa permita finantarea planului de actiune pe care liderii tarile africane si europene urmeaza sa il adopte in cadrul unui summit inceput miercuri in Malta.

CITESTE SI: SUMMITUL UE-AFRICA PE TEMA MIGRATIEI A INCEPUT IN LA VALLETTA, CAPITALA MALTEI

“Pentru ca fondul fiduciar pentru Africa si raspunsul nostru sa fie credibile, vreau sa vad mai multe state membre care isi aduc contributia pentru a se alinia la anvelopa de 1,8 miliarde de euro deblocata de UE”, astfel incat sa se ajunga la un total de 3,6 miliarde de euro, a insistat Juncker.

In total, potrivit Comisiei Europene, 25 de state membre ale UE, precum si Norvegia si Elvetia, au anuntat deja ca vor oferi contributii care se ridica la un total de doar 78,2 milioane de euro, departe de suma dorita.

Sursa foto: dailymail