CRIZA in ASIGURARI: Restructurari masive in marile companii

Companiile de ASIGURARI inca resimt CRIZA FINANCIARA! Cele mai multe companii din domeniu au continuat si in 2013 procesul de redimensionare a afacerilor si au inchis aproape 150 unitati din reteaua teritoriala. In acelasi timp, 1.000 oameni au plecat din piata.

Cinci din opt asiguratori mari au inchis anul trecut sucursale si agentii, cea mai mare restructurare fiind operata de Omniasig, care a inchis 90 unitati, anunta zf.ro.

Citeste si: Romania a suferit corectii de 285 milioane euro in anul 2013, mai mari decat in 2012. Raport CE

 Un numar de 1.200 oameni au plecat din cele cinci companii, o parte fiind preluati de societatile de brokeraj, astfel ca la nivel agregat numarul de salariati din industria de asigurari s-a diminuat cu 1.000 oameni.

Industria de asigurari a fost afectata semnificativ de CRIZA, iar mai mult de 5.000 oameni au plecat din piata in ultimii sase ani. La sfarsitul anului trecut personalul din asigurari (angajati ai companiilor de asigurari si ai societatilor de brokeraj) numara 13.300 persoane.

Citeste si: DAIANU continua la ASF pe un post de consilier

Omniasig, a treia companie din piata asigurarilor generale in functie de primele subscrise, controlata de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a operat cea mai drastica restructurare si din punctul de vedere al numarului de angajati. Austriecii au renuntat la 426 angajati pe parcursul anului trecut.